• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Preko LAG-a Moslavina sufinancirat će se izgradnja ograde oko novog groblja u Piljenicama

         Općina Lipovljani osigurala je, putem Lokalne akcijske grupe, LAG Moslavina, sufinanciranje izgradnje žičano-betonske ograde oko novog groblja u Piljenicama, u visini od gotovo 70% cjelokupnog iznosa investicije. Odluka o sufinanciranju izgradnje ograde uručena je Nikoli Horvatu, načelniku općine Lipovljani, u Kutini, u srijedu, 20. ožujka, na zajedničkoj sjednici predstavnika svih članica grupe LAG Moslavina.

         Natječaj LAG-a Moslavina za ‘Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a’, raspisan je u prosincu prošle godine. Na natječaj se javilo 12 nositelja projekata, a ukupno je odobreno 11 projekata općinama i gradovima, članicama LAG-a Moslavina, među njima i Općini Lipovljani. Sufinanciranje ovih projekata vrši se iz Programa ruralnog razvoja RH financiranog iz proračuna Europske unije.
         Općina Lipovljani na natječaj je kandidirala projekt ‘Izgradnja ograde oko novog groblja u Piljenicama’, koja nedostaje da se groblje može započeti koristiti, a ukupna vrijednost projekta procijenjena je na nešto manje od 270.000 kuna, s PDV-om. Od ukupne vrijednosti odobrena je potpora u iznosu od 183.000 kuna, ili 68,2%. Ugovor o odobrenim sredstvima Nikoli Horvatu, načelniku općine Lipovljani uručili su Zlatko Babić, predsjednik LAG Moslavina i Anica Lenart, voditeljica LAG Moslavina.

         Na ovom, drugom natječaju LAG-a Moslavina, gradovima i općinama koje su udružene u ovu Lokalnu akcijsku grupu odobren je po jedan projekt, ukupno 11 projekata kojima je osigurano sufinanciranje u ukupnom iznosu od 2.642.000 kuna. Nakon podjele ugovora za ove projekte najavljen je novi, treći po redu natječaj LAG-a Moslavina, na koji će se moći javiti veliki poljoprivrednici s područja LAG-a Moslavina, sa svojim projektima da bi ostvarili potporu u vrijednosti od 5 do 40 tisuća eura.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content