Nedjelja, 28 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

POZIVAJU SE STANOVNICI OPĆINE LIPOVLJANI DA SE U POTPUNOSTI PRIDRŽAVAJU DONESENIH MJERA PROTIV ŠIRENJA VIRUSA

Od svih stanovnika općine Lipovljani očekujemo da će se u potpunosti pridržavati mjera nacionalnog Stožera civilne zaštite, koje su donesene u cilju sprečavanja širenja pandemije koronavirusa.

Posebno se očekuje da osobe koje ne rade, starije osobe od 65 godina i djeca koja ne idu u školu, tijekom čitavog dana ostanu u svom domu, kod svoje kuće, da ne izlaze bez prijeke potrebe i da se ne druže na javnim prostorima i igralištima, kako bi  izbjegli osobnu zarazu virusom. Općina Lipovljani aktivno je uključena u borbu protiv širenja zaraze, poštuje i provodi sve donesene mjere, i u potpunosti stoji na raspolaganju svojem stanovništvu – naglasio je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, na sjednici Stožera civilne zaštite općine Lipovljani, održanoj u večernjim satima u četvrtak, 19. ožujka u općinskoj vijećnici u Lipovljanima.

Svi prisutni članovi Stožera civilne zaštite općine Lipovljani, detaljnije su upoznati s donesenim mjerama Stožera civilne zaštite na nacionalnoj razini, te s provedbom tih mjera kroz Stožer civile zaštite Sisačko-moslavačke županije, koji je održan u dopodnevnim satima u Sisku. Sve uslužne djelatnosti poput kafića, slastičarne, frizera i ostalih, od četvrtka, 19. ožujka ne rade, i ta se odluka poštuje na području općine Lipovljani. Slijedećih tjedana neće biti nikakvih okupljanja, pa čak neće biti ni služenja misa u crkvama.

Posebno se upozoravaju stanovnici općine Lipovljani, koji očekuju dolazak svojih bližnjih iz inozemstva za uskrsne blagdane, da ih upoznaju sa trenutnim stanjem i provođenjem donesenih mjera, te da im objasne da im se dolazak za uskrsne blagdane ne isplati jer po ulasku u Hrvatsku moraju otići u 14-to dnevnu osobnu izolaciju, što je duže nego što li će trajati praznici. Također, vrlo je upitno da li će se u slučaju dolaska u Hrvatsku smjeti vratiti ponovno u inozemstvo, pa je bolje da ni ne kreću na put.

Također se upozoravaju stanovnici općine Lipovljani, da će komunalno poduzeće sahrane održavati samo i strogo uz prisustvo najbliže rodbine, kako bi se izbjegla mogućnost kontakta i prijenosa virusa. 

Za sve nejasnoće, svojim stanovnicima na raspolaganju stoji Općina Lipovljani. Najbolje je nazvati telefonom na broj: 044/676 – 004  ili pisati na mail: info@lipovljani.hr  i iznijeti svoje potrebe, a u slučaju simptoma koronavirusa treba zvati na telefon 113.

Samo strogim pridržavanjem i provođenjem donesenih mjera, može se očekivati brži završetak virusnog širenja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content