• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

POTPISANI UGOVORI ZA ČETIRI NOVE STUDENTSKE STIPENDIJE OPĆINE LIPOVLJANI

U tekućoj, 2018./2019. studentskoj godini, Općina Lipovljani će, u iznosu od 700 kuna, financirati 4 nove stipendije. Takvu odluku jednoglasno je donijelo Općinsko vijeće na svojoj sjednici, održanoj 14. studenog, a potpisivanje ugovora o stipendiranju sa studenticama i njihovim roditeljima održano je u petak, 30. studenog.

                Nakon raspisanog javnog natječaja za dodjelu stipendija u novoj akademskoj godini, prijavilo se 7 studenata koji su poslali dokumentaciju na natječaj. Temeljem Pravilnika o dodjeli stipendija studentima s područja općine Lipovljani, dodijeljene su 4 stipendije.

Od ove godine stipendirat će se: Marija Štrban iz Lipovljana, koja je prva godina Pravnog fakulteta u Osijeku, preddiplomski sveučilišni studij socijalni rad, Ema Čop iz Lipovljana, studentica prve godine Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Ivona Letvenčuk iz Piljenica, studentica prve godine Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta i Andrea Matejaš iz Lipovljana, studentica treće godine Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu.

Potpisivanje ugovora priređeno je u općinskoj vijećnici. Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, pozdravio je prisutne studentice i njihove roditelje, na početku svečanog potpisivanja ugovora.

-Uz ove 4 nove stipendije, općina Lipovljani iz ranijeg razdoblja isplaćuje još 4 stipendije, pa od ove jeseni Općina Lipovljani financira ukupno 8 stipendija, što je godišnje oko 60 tisuća kuna, i u okviru je mogućnosti općinskog proračuna. Ubuduće bi željeli stipendirati i više studenata, a mislim da treba i promijeniti uvjete stipendiranja – rekao je, u pozdravnom obraćanju Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. 

Studentice Ema Čop i Ivona Letvenčuk potpisale su osobno ugovore o stipendiranju, a Marija Štrban i Andea Matejaš, zbog obveza na fakultetu, nisu mogle doći na potpisivanje ugovora, pa će to učiniti naknadno. Ugovore su potpisali i roditelji kao jamci povrata stipendije, ako student ne završi fakultet.

Na kraju svečanog potpisivanja ugovora o dodjeli stipendija Nikola Horvat zaželio je uspješno studiranje prisutnim studenticama, ali i svim studentima s područja općine Lipovljani, završetak studija u roku i zapošljavanje u ovoj sredini, ako će to odgovarati korisnicima stipendija općine Lipovljani.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content