Nedjelja, 28 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

POLAGANJE VIJENACA POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA SVIH SVETIH

Povodom obilježavanja Svih svetih i Dušnog dana, a u spomen na sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu, te za sve sahranjene na mjesnom groblju, u petak 31. listopada s početkom u 15,30 sati na mjesnom groblju u Lipovljanima izaslanstvo Općine Lipovljani, predvođeni načelnikom Mariom Ribarom, zamjenikom načelnika Tomislavom Lukšićem i predsjednicom općinskog Vijeća Ankom Doležal, položit će vijence i zapaliti  svijeće kod centralnog križa podignutog u spomen poginulih hrvatskih branitelja i kod spomenika žrtava fašizma. Uz zajedničku molitvu koju će predvoditi župnik Župe sv. Josipa iz Lipovljana vlč. Josip Bogović, prisjetit će se svih najmilijih koji više nisu među nama.

Svi sveti su dan kada se paljenjem svijeća podno križeva i kapelica prisjećamo onih koji više nisu s nama, s nadom da su svi oni u svjetlu vjere pronašli svoj mir.

Spomen na svete mučenike u kršćanskoj se tradiciji slavi od 4. stoljeća, no tek je 835. papa Grgur IV. odredio da se u cijeloj Crkvi svetkovina Svih svetih slavi 1. studenoga. Spomendan mrtvih, odnosno Dušni dan, 2. studenoga, počeo se obilježavati od početka 11. stoljeća i ubrzo se proširio među narodima.

Ovom prilikom čelništvo općine poziva sve mještane Općine Lipovljani da se pridruže zajedničkoj molitvi i blagoslovu.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content