• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

POČASTILI ZAJEDNIČKIM RUČKOM DJELATNIKE ‘STRBAGA’

Kao zahvalu za brzo i kvalitetno izvođenje radova na obnovi i uređenju njihove, Kozarčeve ulice, od Zagrebačke ulice do Bunara na početku Kolodvorske ulice, stanovnici ulice Josipa Kozarca u Lipovljanima, počastili su djelatnike Strabaga zajedničkim ručkom o svom trošku. Ručak i zajedničko druženje održano je u četvrtak, 29. studenog u Društvenom domu.

                Iako je kraj ožujka 2019. godine bio i krajnji rok za izvođenja radova na obnovi ulice Josipa Kozarca, djelatnici Strabaga, radove su završili gotovo 4 mjeseca prije krajnjeg roka, za što su im zahvalni stanovnici ulice, kojima je, time, znatno smanjeno otežano prometovanja koje se događa tijekom izvođenja radova. Cijeneći taj rad, nekolicina stanovnika novouređene ulice, na čelu s Dubravkom Hubak, predsjednicom Mjesnog odbora Lipovljani, samoinicijativno su se dogovorili da će na kraju počastiti djelatnike Strabaga zajedničkim ručkom. Dogovor su sproveli u djelo, u četvrtak, 29. studenog.

                Zajednički ručak, odnosno čašćenje izvođača radova na izgradnji prometnice, u jednoj od najstarijih lipovljanskih ulica, pomalo je podsjetilo na već zaboravljena vremena, 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća. Tada su, također, stanovnici pojedinih ulica, pa i čitavih sela, na kraju izgradnje pojedinog infrastrukturnog zahvata, počastili izvođače radova, ali i čitavo selo pečenjem i pićem. Pa i glazbom na zajedničkoj zabavi, ili fešti. Gradila se tada prva ozbiljna infrastruktura naših mjesta, izgrađivala se elektro mreža, pa je u tadašnje domove konačno stizala struja, ili su prašnjavi putovi i sokaci zamjenjivani prvim, tankim, ali čistim i ravnim slojevima asfalta.

                Brza i kvalitetna obnova ulice Josipa Kozarca u Lipovljanima, koje su izveli djelatnici Strabaga, na razini je tih, tada naprednih infrastrukturnih izgradnji, pa i ne čudi što su vlastitim novcem stanovnici ulice Josipa Kozarca počastili izvođače radova. Djelatnici Strabaga, to nisu očekivali, pa je i njih pečenja i piće, odnosno zajednički ručak – iznenadio, ali i razveselio, kao priznanje njihovom trudu.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content