Nedjelja, 28 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

PLESNA SKUPINA ČEŠKE BESEDE OPĆINE LIPOVLJANI NASTUPILA NA SKUPŠTINI ‘KARPATA’

         Kulturno prosvjetno društvo ‘Karpati’ i Češka beseda općine Lipovljani, udruge su čiji se članovi bave kulturnom baštinom svojih predaka, koji su prije stotinu i više godina doselili živjeti na ovo, lipovljansko područje.

         Svojim radom, uglavnom, vrlo atraktivnim plesovima i pjesmama, predstavljaju se gledateljima na raznim manifestacijama u Lipovljanima, u Hrvatskoj, ali i izvan nje. Rijetko nastupaju zajedno, a prilika da ih se vidi na nastupu zajedno, bila je redovna godišnja Skupština ‘Karpata’, održana u nedjelju, 10. veljače.

         Himnama Hrvatske i Ukrajine, Skupštinu su otvorili članovi mješovitog pjevačkog zbora ‘Karpati’, koji su otpjevali još tri vesele ukrajinske pjesme. Nakon toga, atraktivnim plesom Kozačok, nastupili su najmlađi članovi ‘Karpata’, koji, inače nastupaju i tijekom godine na raznim priredbama, i koji su plesačka budućnost društva.

         Da suradnja ‘manjinskih’ udruga može biti dobra, pokazao je i nastup plesne skupine Češke besede općine Lipovljani. Svakog tjedna, zajedno sa svojom učiteljicom, Danom Stakorovom iz Lipika, vrijedno vježbaju brze češke plesove. Dio naučenog pokazali su na Skupštini ‘Karpata’, tijekom zajedničkog nastupa, u nedjelju, 10. veljače. No, tijekom godine, obećavaju, bit će još novih plesova Češke besede, u koju se uključuje sve više plesača.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content