Nedjelja, 28 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

OVOGODIŠNJI ‘LIPOVLJANSKI SUSRETI’ NEĆE SE ODRŽATI

Zbog nepredvidive epidemiološke situacije i teško provedivih mjera socijalne distance, prije svega, te zbog raznih problema i poteškoća s izvođačima programa, društvima nacionalnih manjina koja još nisu pokrenula rad svojih članova, te upitne zainteresiranosti sponzora u takvim uvjetima, kulturna, turistička i središnja manifestacija nacionalnih manjina ‘Lipovljanski susreti 2020.’ neće se održati zadnjeg vikenda u kolovozu, kako je bilo planirano. To je odluka članova Organizacijskog odbora ‘Lipovljanskih susreta 2020.’

Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i predsjednik Organizacijskog odbora ‘Lipovljanskih susreta’, sazvao je članove Organizacijskog odbora kako bi ih upoznao s trenutnim stanjem i poteškoćama u pripremi ovogodišnjih ‘Lipovljanskih susreta’. Inače, tri mjeseca prije održavanja dosadašnjih ‘Lipovljanskih susreta’ gotovo cjelokupni program bio je već dogovoren, a pripreme su bile u završnici. Ove godine, zbog izbijanja epidemije koronavirusa i provođenja mjera zaštite od širenja bolesti, koje su i sada djelomično na snazi, od sredine ožujka nije se moglo, niti se imalo smisla išta dogovarati.

-Rad svih udruga, pa tako i manjinskih, nenadano je prekinut u ožujku, kao i normalan život, koji je tekao uz velike mjere zaštite i ograničenja. Sve to utječe na pripremu, a onda bi se sigurno odrazilo i na odaziv na manifestaciju, za koju je, sada, upitno tko bi nastupio jer društva djelomično rade, a zbog smanjenih prihoda većina od njih će imati i financijskih poteškoća. Također, bilo bi neodgovorno ići u organizaciju ovako velike manifestacije, ugovarati određene usluge, ne znajući da li će se one, i pod kojim uvjetima, moći održati – izložio je Nikola Horvat, predsjednik Organizacijskog odbora, i predložio da se ove godine ‘Lipovljanski susreti’ ne organiziraju.

Članovi Organizacijskog odbora ‘LS’ pridružili su se toj ocjeni, jer i sami, kao predsjednici i članovi društava imaju poteškoća u radu, pa su, uglavnom, prihvatili prijedlog da se manifestacija ‘Lipovljanski susreti’ ove godine ne održi.

Bez obzira na okolnosti, Općina Lipovljani će zasigurno i dalje promicati kulturni identitet, biti primjer suživota, zajedništva i tolerancije, unatoč velikoj multietničkoj raznolikosti od čak 13 različitih nacionalnih manjina koje žive na ovom području, uz većinsko hrvatsko stanovništvo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content