Subota, 27 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODRŽANA REDOVNA SKUPŠTINA MATICE HRVATSKE OGRANKA LIPOVLJANI

Članovi Ogranka Matice hrvatske u Lipovljanima, u petak, 26. siječnja održali su redovnu godišnju Skupštinu. Izvješće o radu Ogranka Matice hrvatske u Lipovljanima podnijela je Melita Lenička, predsjednica Ogranka.

Ogranak Matice hrvatske u Lipovljanima, broji 24 člana, a na Skupštini je bilo prisutno 19 članova. No, aktivnosti je bilo gotovo svaki mjesec, tako se kronološki projekcijom fotografije uz popratno objašnjenje, Melita Lenička izvješćem prisjetila događaja koje su organizirali kao i onih na kojima su sudjelovali članovi lipovljanskog Ogranka Matice hrvatske.

Promovirajući i proučavajući lokalnu povijest, uključivanje u organiziranje obilježavanja Dana Josipa Kozarca, uručivanje nagrada najboljim učenicima osnovne škole kao motivaciju za daljnje napredovanje u znanju kao i uspješno organiziranim pjesničkim susretima,  Ogranak Matice hrvatske u Lipovljanima dokazuje iznimno bogat rad kojim se svakako može pohvaliti u protekloj 2017. godini.

Uz kandidirana 4 projekta za financiranje prema općini, Plan rada za 2018.godinu obuhvaća i likovne radionice, Mjesec Hrvatske knjige, pjesničke susrete pod nazivom „Rijeka, šuma nebo“, te izdavanje knjige Ivana Certića „Povijest Lipovljana“ za koju je DVD Lipovljani potpisalo izjavu o partnerstvu za sudjelovanje u sufinanciranju izdavanja spomenute knjige.

Plan rada za 2019.godinu po projektima je identičan planu za tekuću godinu osim autora knjige, a prijedlog za narednu godinu je izdavanje knjige autorice Ljubice Stublija.

U protekloj godini prihodi su iznosili 16.596,09 kn dok su rashodi bili u iznosu od 13.636,44 kuna. Financijsko izvješće za 2017.godinu podnijela je Nada Toš.

Plan rada i financijskog poslovanja isti im je za ovu godinu, kao i za prošlu, 2017., osim izdavanja knjige autora Ivana Certića, za koju će se dodatno potraživati od Općine Lipovljani iznos u visini od 15,000 kuna.

Prisutni članovi prihvatili su izvješće o radu, o financijskom poslovanju, kao i financijski plan i plan rada za 2018. godinu, ali i preostale točne Dnevnog reda, jednoglasno i bez rasprave.

Na kraju godišnje Skupštine, u ime Općine Lipovljani, sve nazočne pozdravila je Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika, podržavajući iznimno predan i nadasve bogat rad  Ogranka Matice hrvatske u Lipovljanima.

(m.p.k.)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content