• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održana izborna Skupština Udruge slijepih na kojoj je Mario Merhaut iz Krivaja ponovno izabran za predsjednika

         Udruga slijepih grada Kutine i dijela SMŽ održala je u srijedu, 10. travnja, u Kutini redovnu izbornu godišnju Skupštinu. Na njoj je, za predsjednika u slijedećem razdoblju, izabran Mario Merhaut iz Krivaja, koji je tu dužnost obavljao i do sada. Na izbornoj Skupštini udruge bio je prisutan i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

         Nakon otvaranja Skupštine, na kojoj je bilo prisutno 55 od 60 članova Udruge, pročitana su izvješća o radu udruge i njenom financijskom poslovanju. Različite aktivnosti tijekom godine, uglavnom kroz raznovrsne radionice, održane su za članove udruge. Posjetili su Varaždin i Varaždinske Toplice, obilježavali značajne datume i blagdane, sudjelovali sa svojim radovima na sajmovima, pisali projekte pomoću kojih se financira rad udruge i aktivnosti samih  članova.

         Grad Kutina, ali i ostali gradovi i općine od Velike Ludine do Jasenovca, na kojem prostoru djeluje udruga, također financiraju njihov rad. Među njima i općina Lipovljani, iz čijeg je proračuna, u prošloj godini s 5.000 kuna pripomognut rad Udruge slijepih. Tako su u prošloj godini ostvarili nešto više od 97.000 kuna prihoda, a na svoje aktivnosti utrošili su nešto više od 82.000 kuna. U prošloj godini ostvarili su manje prihoda nego godinu prije, no započete projekte za poboljšanje uvjeta života slijepih osoba nastavit će i u ovoj godini. 

         U izbornom dijelu Skupštine, svoj program rada Udruge slijepih, iznio je Mario Merhaut, koji je jednoglasno nakon toga izabran ponovno za predsjednika udruge, kao i članovi Upravnog odbora.

         Na ponovnom izboru za predsjednika Udruge slijepih, Mariu Merhautu, čestitao je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji je istaknuo da Općina Lipovljani i financijski, već niz godina, podupire rad Udruge slijepih grada Kutine i dijela SMŽ, jer u njoj aktivno djeluje 10-tak slijepih i slabovidnih osoba s njenog područja. Čestitao je članovima udruge i njenom predsjedniku na dobrom i raznovrsnom radu, zaželio da se ostvare pripremljeni i kandidirani projekti za kvalitetniji život slijepih osoba, potvrdio da će Općina Lipovljani i ove godine financirati njihov projekt u visini od 5.000 kuna, i čestitao Mariu Merhautu na ponovnom izboru za predsjednika Udruge.

Zadovoljstvo dosadašnjim radom Udruge slijepih izrazila je i Kornelija Marošević, zamjenica pročelnika grada Kutina, koja je također bila prisutna na izbornoj Skupštini Udruge slijepih grada Kutine i dijela SMŽ, i koja je naglasila da će grad Kutina i dalje pomagati rad ove udruge građana. Nakon održane Skupštine članovi udruge i njihovi pratitelji nastavili su se družiti i razgovarati o sljedećim aktivnostima.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content