• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-a KRALJEVA VELIKA

Vrijednost imovine koju ste spasili vašom intervencijom u prošloj godini, opravdava sva ulaganja u ovo Društvo, ali i u naše vatrogastvo. Bilo je nekih prigovora, čemu takav kamion i skupa oprema treba Kraljevoj Velikoj, no da je nije bilo ovdje, u vašoj vatrogasnoj spremnici, ne bi ljetos mogli uspješno intervenirati na spašavanju vrlo vrijednog kombajna prilikom vršidbe žita na poljima Kraljeve Velike – naglasio je Zlatko Pješ, zapovjednik VZO Lipovljani, članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kraljeva Velika, na njihovoj redovnoj godišnjoj Skupštini.

                Članovi DVD-a Kraljeva Velika otvorili su ovogodišnji niz godišnjih Skupština vatrogasnih društava i Vatrogasne zajednice općine Lipovljani. U subotu, 10. veljače održana je redovna godišnja Skupština, koju je vodio Danijel Ribarić, uz Zvonka Andrilovića, predsjednika vatrogasnog društva i članove voditeljstva Jožefa Levsteka, Miju Pavlenić i Antonia Mužića. Iznesena su izvješća o radu i financijskom poslovanju tijekom prošle godine, a usvojen je i plana rada za 2018. godinu.

                Na Skupštini DVD Kraljeva Velika bilo je prisutno tek 55, od ukupno 102 člana s pravom glasa, što je samo nešto više od polovice članstva. No, zato su na Skupštinu u punom broju došli najmlađi članovi DVD-a Kraljeva Velika, koji vole vatrogastvo i vatrogasna natjecanja pa to upućuju na, vjerojatno, uspješnu budućnost ovog društva. 

                Sudjelovanje na vatrogasnim natjecanjima bila je jedna od najčešćih aktivnost prošle godine u društvu, a za što je posebno pohvaljen Vlado Mašunjac, koji redovito i uspješno radi s najmlađim ekipama DVD-a Kraljeva Velika.

                U protekloj godini ostvarili su prihod u iznosu od 26.893 kune, od čega je 18.000 donacija Općine Lipovljani putem Vatrogasne zajednice općine Lipovljani. Utrošili su svega pola ostvarenih prihoda, ukupno 11.823 kuna, pa su u ovu godinu prenijeli 12.700 kuna, što će utrošiti za nabavu osobne vatrogasne opreme.

                U ovoj godini planiraju zamijeniti dotrajalu stolariju na spremištu, novom stolarijom, nakon čega bi uredili i unutrašnjost. Nastavit će rad s djecom i vatrogasnom mladeži, i prema potrebama intervenirati u slučaju požara.

                Dobrovoljno vatrogasno društvo Kraljeva Velika broji ukupno 174 člana. Njih 24, ove godine dobili su vatrogasne spomenice za 10, 20, 30 i 60 godina rada u vatrogasnom društvu.

Prvih 10 godina u vatrogastvu ostvarili su: Darko Sijarto, Ivan Radinović, Luka Tomić, Đuka Tomić, Luka Softa, Anita Radinović, Melanie Molnar, Latica Mokosek, Toni Kovačević, Blaženka Jolić, Tomislav Grgić, Ivan Grgić i Ivan Gostrec.

Za 20 godina članstva u društvu spomenicu su dobili: Antun Mareković, Valentina Kostelac, Danijela Mokosek, Dragan Milovac, Marijan Gostrec, Žana Fumić, Kristina Bartolin, Irena Andrilović, Mario Gostrec i Denis Kovačević.

Spomenice su ostvarili, ali još nisu došle, pa će im biti uručene naknadno: Damir Bartolin, za 30 godina članstva, te Nikola Radinović za 60 godina u vatrogastvu.     

Gosti iz susjednih društava pozdravili su rad vatrogasaca iz Kraljeve Velike, a u ime Mjesnog odbora Kraljeve Velike, te u ime Općine Lipovljani i općinskog načelnika Nikole Horvata, na uspješnom radu vatrogascima je čestitala i Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika općine Lipovljani.

Ovogodišnja redovna godišnja Skupština završila je darivanjem najmlađih vatrogasaca za trud i rad koji su pokazali na svim natjecanjima u prošloj godini.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content