Nedjelja, 28 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODRŽAN ‘ADVENTSKI SAJAM’ U LIPOVLJANIMA

Dašak blagdanskog ozračja s predbožićnih sajmova po Hrvatskoj, u petak, 7. prosinca mogli su doživjeti i stanovnici Lipovljana, te njihovi gosti, na ‘Adventskom sajmu u Lipovljanima’. Popodnevni i večernji sajam ponudio je uobičajene ‘sitnice’ koje kupujemo pred Božić, od adventskih vjenčića, ukrasa za bor, poklona za pod bor, raznih kolačića, do pečenih ribica, kuhanih kobasica i toplih napitaka.

Velik je broj izlagača i posjetitelja bio na ‘Adventskom sajmu’ u Lipovljanima, koji traje svega nekoliko sati. Ipak, samo druženje na otvorenom, mogućnost kupnje neke sitnice, ili samo doniranje malog dobrovoljno priloga nekoj od udruga, uz svečarski osjećaj, pruža zadovoljstvo svakom posjetitelju, ovog, kratkotrajnog sajma.

U lipovljanskom parku, uz novu blagdansku rasvjetu, svoje ukrase i poklone ove su godine izložili: Osnovna škola Josipa Kozarca, Dječji vrtić ‘Iskrica’, KUD ‘Lipa’, KPD ‘Karpati’, Češka beseda Lipovljani, Matica slovačka, Udruge žena ‘Veličanke’ Kraljeva Velika, Organizacije žena ‘Hrvatsko srce’, Lovačkog društva Lipovljani, ŠRD Šaran, UDVDR Lipovljani i Slikari općine Lipovljani – Grupa SOL.

Veselo i druželjubivo je bilo na ‘Adventskom sajmu’ u Lipovljanima i ove godine. Za sada je, u proteklih nekoliko godina, ‘sajam’ održavan jedan dan, no nakon ovogodišnjeg sajma, možda je vrijeme da se razmisli o produženju sajama na bar još jedan dan, ili neki drugi oblik produženja ‘Adventskog sajma’, u Lipovljanima, s kojeg svi odlaze radosni i zadovoljni.

Damir SMETKO

[ngg src=”galleries” ids=”95″ display=”basic_thumbnail”]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content