Subota, 27 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Na području općine Lipovljani nema oboljelih, ali traži se oprez i daljnje provođenje mjera osobne zaštite

Nakon prve faze popuštanja mjera u virusnoj pandemiji, kojima je u čitavoj Hrvatskoj od 19. ožujka bio zabranjen rad većine gospodarstva i zabranjeno kretanja stanovništva, osim nužne opskrbe i zdravstvenog zbrinjavanja, s traženjem da svi ostanu u svojim domovima i bez socijalnog kontakta, u utorak, 28. travnja, sastao se Stožer civilne zaštite općine Lipovljani, kako bi zaokružio to razdoblje dugo gotovo 40 dana.

     Sjednicu Stožera civilne zaštite vodila je Ljiljana Tomić, predsjednica Stožera, a na proteklo razdoblje osvrnuo se Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji je operativno radio na provođenju svih propisanih mjera nacionalnog Stožera civilne zaštite.     -Nakon završenog razdoblja u kojem su provođene mjere zabrane rada i kretanja stanovnika, možemo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima. Na području općine Lipovljani, do sada, nije bilo zaraženih ni oboljelih od koronavirusa i želimo da tako i ostane. Nekoliko osoba je u samoizolaciji, a provođenje mjera zabrane izvršeno je bez ikakvih problema. U potpunosti smo izvršavali donesene mjere nacionalnog Stožera civilne zaštite, a surađivali  smo i sa Stožerom civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije.


     Za vrijeme ove ‘virusne krize’ Općina Lipovljani i svi njeni djelatnici radili su cijelo vrijeme i bili servis našim stanovnicima. Pridržavali smo se mjera zaštite i socijalne distance, a bez obzira na početak mjera popuštanja, pozivamo sve stanovnike općine Lipovljani da i dalje budu vrlo oprezni, da ne putuju bez potrebe, da se drže i dalje mjere socijalne distance, u zatvorenim prostorima od 2 metra, a na otvorenom prostoru metar, metar i po, do slijedeće osobe. Posebno pozivamo starije osobe od 65 godina da i dalje ostanu kod kuće, sve dok mogućnost zaraze koronavirusom ne prestane u potpunosti.


     Osim servisa građanima, tijekom ‘virusne krize’ i provođenja strogih mjera zaštite stanovništva, djelatnici općine radili su i na mjerama pomoći gospodarstvenicima i socijalno ugroženim stanovnicima na području općine Lipovljani, o čemu će raspraviti članovi općinskog vijeća na sljedećoj sjednici – rekao je Nikola Horvat, na sjednici Stožera civilne zaštite općine Lipovljani.

     Podsjetio je još da je Stožer donio odluku da se članovima Sportsko ribolovnog društva ‘Šaran’, s dolaskom toplog vremena, dozvoli rekreativni ribolov. Ta odluka se provodi, uz sve mjere zaštite, kroz pojedinačne odlaske na vodu i bez ikakvih zajedničkih druženja.


     Policija prima razne dojave od građana, no nakon izvida, utvrdi se da uglavnom kršenja mjera nije bilo, a na području općine Lipovljani nema nikakvih problema s poštivanjem zaštitnih mjera. Svaki dan je i veliki broj zahtjeva za izdavanje propusnica za putovanje van županije, no to su, uglavnom, jednodnevne dozvole za rješavanje nekih potreba, najčešće poljoprivrednika koji ulaze u sezonu sjetve.   

     Članovi Stožera civilne zaštite općine Lipovljani izrazili su zadovoljstvo prije svega zdravstvenim stanjem na području općine Lipovljani, ali i na području čitave županije, i žele da takvo stanje ostane do potpunog smirivanja i prestanka koronavirusne zaraze. Zato pozivaju sve stanovnike da i dalje budu na oprezu, da se i dalje ne druže i ne izlaze bez potrebe, a starije da svakako ostanu kod kuće, bez obzira na mjere popuštanja, do potpune normalizacije života.
Dokumenti za preuzimanje
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content