• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Na godišnjoj Skupštini Udruga umirovljenika općine Lipovljani dobila čestitke za bogate aktivnosti tijekom godine

Udruga umirovljenika općine Lipovljani jedna je od najbrojnijih udruga, a njeni članovi aktivni su tijekom cijele godine. Većina od njih aktivno sudjeluje u društvenom životu općine Lipovljani, a cilj svih aktivnosti je uljepšati umirovljeničke dana svojim članovima. S takvim saznanjem, u subotu, 29. veljače održali su redovitu godišnju Skupštinu, u Društvenom domu u Lipovljanima.

Godišnju Skupštinu vodila je Marica Horvat, predsjednica Udruge umirovljenika općine Lipovljani, uz članove voditeljstva, koja je i podnijela izvješće o radu udruge u prošloj godini.

Od sportskih susreta u Kutini, već u siječnju prošle godine, umirovljenici iz Lipovljana i okolice, aktivno su sudjelovali u raznim programima u Lipovljanima i na području Sisačko moslavačke županije. Nakon godišnje Skupštine zbor je nastupio za Josipovo, zajedno s KPD ‘Karpati’ bojali su pisanice, a veliku su postavili u parku, družili se na Novljanskom jezeru, nastupili u Zagrebu, bili domaćini memorijalnog sportskog susreta ‘Miroslav Horvat’, zbor je nastupio i u Gračanici, aktivno sudjelovali na ‘Lipovljanskim susretima’, obišli Mariju Bistricu, nastupili u Novskoj i Križevcima, obilježili Dan starijih osoba u Topuskom, natjecali se na sportskim susretima u Sisku, sve do Božićnog koncerta u Lipovljanima, krajem prošle godine.

U prošlu godinu ušli su s 3 tisuće kuna, a tijekom godine ostvarili su 17.000 kuna prihoda. Najviše od članarine 7.800, te od Općine Lipovljani 7.500 kuna, pa je ukupni prihod u prošloj godini bio gotovo 20,5 tisuća kuna.

Najviše su potrošili na sportski susret udruga kojemu su domaćin u lipnju, na troškove godišnje Skupštine, na troškove kuglane i prijevoza na nastupe, te posjet bolesnima i troškove cvijeća i svijeća. Ukupno su u prošloj godini potrošili 17,6 tisuća kuna, čulo se tijekom blagajničkog izvješća kojeg je podnijela blagajnica Jasna Željem. Da je sve uredno i ispravno vođeno potvrdio je Skupštini, Mirko Fedak, član Nadzornog odbora udruge.

Jednakom jakošću nastavit će svoju aktivnost i tijekom 2020. godine, a za to planiraju i jednaka financijska sredstva u nešto većem iznosu od 20 tisuća kuna. Iz općinskog proračuna očekuju sufinanciranje u iznosu od 12.000 kuna, dok ostatak očekuju prihod od članarine.

Svi gosti, iz umirovljeničkih udruga s kojima surađuju, pohvalili su bogat rad Udruge umirovljenika iz Lipovljana, kao i njihove sportske susrete koje organiziraju tijekom lipnja u Lipovljanima. Čestitke za bogatu aktivnost uputio im je i Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani, koji je zahvalio iza sve što umirovljenici sudjeluju u aktivnostima Općine Lipovljani. Zaželio im je puno zdravlja i zajedničkih druženja.

Ovogodišnju redovnu godišnju Skupštinu Udruge umirovljenika općine Lipovljani dodatno su oraspoložili najmlađi plesači KUD-a ‘Moslavac’ iz Gračenice, koji su tako uzvratili umirovljenicima iz Lipovljana za njihov nastup u Gračenici.

Redovna godišnja Skupština završila je zajedničkom večerom uz glazbenu pratnju umirovljeničkog glazbenog sastava, lipovljanske udruge.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content