• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

MIRNA GODINA, BEZ POŽARA ILI DRUGIH INTERVENCIJA, ZA VATROGASCE KRALJEVE VELIKE

U prošloj, 2015. godini vatrogasci DVD-a Kraljeva Velika nisu imali gašenje požara, ali ni drugih intervencija, pa se čini da u odnosu na godinu prije, kada su veliki broj dana radili na obrani od 4 poplave, nisu bili posebno aktivni. Ipak, radilo se i prošle godine na preventivnoj zaštiti, održavanju opreme i vozila, a izašli su i na vatrogasno natjecanje ‘Vatrogasni izazov’.

Za ovu i slijedeću godinu, pripremili su plan rada kojim će pojačati svoje aktivnosti, s naglaskom na uključivanje školske djece u vatrogasni rad, te sudjelovati aktivnije u društvenom životu sela i na vatrogasnim natjecanjima.

Izvješća o radu, financijskom poslovanju, te planovima za rad i financiranje Društva u 2016. i 2017. godini, čelnici DVD-a Kraljeva Velika iznesli su pred članove na redovnoj godišnjoj Skupštini, održanoj u subotu, 6. veljače. Sva izvješća i plan prihvaćeni su bez primjedbi, ali s željom da ostvareni prihodi DVD-a ubuduće budu veći.

Izvješće o radu Upravnog odbora, na održanoj godišnjoj Skupštini, podnio je tajnik društva Danijel Ribarić, izvješće zapovjedništva Jurica Stipčević, a blagajničko izvješće, u ime knjigovodstvenog servisa, opet Danijel Ribarić. U protekloj godini DVD Kraljeva Velika raspolagalo je s nešto manje od 13.000 kuna, od čega im je Vatrogasna zajednica općine Lipovljani 9.000 kuna uplatila kao redovna sredstva za rad. Iz blagajne su potrošili 1.908 kuna, od ukupno 3.000 kuna, a s žiro računa 3.773 kune, pa im je za rad u ovoj godini ostalo ukupno 7.000 kuna. No, plan je da ove godine ostvare prihod od 28.000 kuna, kako bi obnovili vatrogasnu opremu i vatrogasno spremište.

Među brojnim gostima, Skupštinu DVD-a Kraljeva Velika pratio je i Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika općine Lipovljani. Zahvalio je svim vatrogascima na trudu i dobrovoljnom radu koji ulažu pri odazivu i pomaganju na nepredviđenim, ali važnim intervencijama za spas imovine i stanovnika našeg područja. Vatrogastvo na području općine Lipovljani, istakao je, ima 130 godina dugu tradiciju, koju današnja društva uspješno nastavljaju. Stoga općina Lipovljani financijski podupire rad vatrogasaca i svake godine iz svog Proračuna izdvaja zakonom propisana sredstva za vatrogastvo, a često puta i puno više financijskih sredstava, prilikom većih investicija u vatrogastvo općine Lipovljani.

Redovna godišnja Skupština DVD-a Kraljeva Velika završila je podjelom priznanja članovima DVD-a, pozdravnim obraćanjima gostiju, i završnom riječju tajnika, u ime Upravno odbora društva i Zvonka Andrilovića, predsjednika DVD-a Kraljeve Velike, koji je vodio Skupštinu i predložio Plan rada za 2016. i 2017. godinu.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content