Nedjelja, 28 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

MARICA TISAJ – PREDSJEDNICA ‘LIPE’ JOŠ 4 GODINE

Iz godine u godinu, članovi Kulturno-umjetničkog društva ‘Lipa’ ostvaruju velik broj nastupa na području općine Lipovljani, u Hrvatskoj, ali i van nje. Svih svojih nastupa i djelovanja KUD-a u prošloj godini, još jednom su se članovi ‘Lipe’ prisjetili na izbornoj godišnjoj Skupštini, održanoj u nedjelju, 11. ožujka.

                Skupštinu je vodila Marica Tisaj, predsjednica KUD-a ‘Lipa’, uz članove voditeljstva Mariju Nađ i Marka Brebrića, a na samom početku Skupštine pozdravljeni su gosti i članovi društva.

                Izvješće o radu i nastupima u 20117. godini podnijela je Marica Tisaj, prisjetivši se svakog nastupa i putovanja po Hrvatskoj, ali i u Slovačku. Uz pjesme i plesove lipovljanske sredine, koje članovi ‘Lipe’ baštine još od samog osnivanja društva iz 1921. godine, današnji članovi plešu i druge stilizirane plesove hrvatskih krajeva, ali nastupaju i sa stiliziranim slovačkim plesovima, u suradnji s Maticom slovačkom općine Lipovljani. Suradnja ova dva društva je dugogodišnja i vrlo uspješna na obostrano zadovoljstvo, a nastavit će se i ubuduće.

                Osim nastupa na mnogim folklornim manifestacijama, KUD ‘Lipa’ uspješno svake godine, a tako je bilo i tijekom 2017. godine, uspješno organizira Dječju smotru folklora, Dane KUD-a, a svake godine nastupi i na ‘Lipovljanskim susretima’.

                U prošloj godini ostvarili su ukupni prihod u iznosu 64.818 kuna, od čega od Općine Lipovljani ukupno 41.000 kuna. Za rad društva utrošili su 64.485 kuna. Za ovu godinu planiraju nešto veći prihod u iznosu od 72.500 kuna.  

                Izvješća o radu u prošloj godini na Skupštini su usvojena bez rasprave, kao i plan rada za ovu godinu, pa se prešlo na izborni dio Skupštine.

Dosadašnjem Upravnom i Nadzornom odboru izglasana je razrješnica, a predloženi su kandidati za novo čelništvo KUD-a ‘Lipa’. Velikih promjena nije bilo, pa će u slijedeće 4 godine KUD ‘Lipu’ i dalje voditi Marica Tisaj, a za zamjenicu predsjednice izabrana je Martina Jurić. Tajnica će i ubuduće biti Dragica Knežević, a članovi Upravnog odbora Marija Nađ, Lorena Matejaš, Ivan Toth, Ljubica Babić, Dubravka Musij i Vlado Dorić.  U Nadzorni odbor izabrani su Benito Toth, Siniša Nađ i Stjepan Štavalj.

Nakon izglasanog novog čelništva KUD-a ‘Lipa’, na dosadašnjem radu, ostvarenim nastupima i zajedničkoj suradnji čestitali su im Josip Krajči, u ime Matice slovačke, Mirko Knjižek, u ime Češke besede, Melita Lenička, u ime Matice hrvatske, te Dragutin Pasarić iz Kutine, koji je najavio završetak monografije o ‘Lipi’ i njeno predstavljanje uz ovogodišnje Dane KUD-a. Na velikom broju nastupa i predstavljanju Lipovljana, članovima KUD-a, čestitala je i Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika općine Lipovljani, u svoje ime i načelnika Nikole Horvata.

Nakon održane Skupštine članovi KUD-a i njihovi gosti nastavili su se družiti uz mali domjenak, te najavu novih nastupa, a prvi je već za Dan općine Lipovljani.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content