Subota, 27 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

LIPOVLJANSKI PARK OPET KRASE PISANICE I USKRŠNJI ZEČEVI

Stogodišnji park u centru Lipovljana ponovo je zanimljivo uređen i bit će atrakcija za sve posjetitelje parka tijekom Velikog tjedna i za vrijeme uskršnjih blagdana. U parku je ponovo postavljena velika pisanica i šareno gnijezdo, veliki broj simpatičnih zečeva napravljenih od drveta, te šarena kola puna pisanica.

                Niz posljednjih godina članovi lipovljanskih udruga, pred Uskrs uređuju park. Krenulo je s postavljanjem oslikanih pisanica, velikih i malih, a nastavilo se izradom i izlaganjem atraktivnih uskrsnih zečeva. Prošle godine to su bili zečevi na biciklima, a ove godine zečevi su drveni, jednostavne izrade, postavljeni po čitavom parku.

                Uoči Velikog tjedna, u petak, 7. travnja, u centru parka članovi Udruge umirovljenika općine Lipovljani postavili su svoju Veliku pisanicu, koja je ove godine obogaćena pisanicama i veselim zečevima. U ponedjeljak, 10. travnja članice udruge Hrvatsko srce, asocijacije HSS-a općine Lipovljani, u parku su postavili 20-tak drvenih zečeva, izrađenih uglavnom od hrastovine, prigodna kola prepuna pisanica, te nekoliko košarica pisanica razne veličine.

                Lipovljanski park sada je pun atraktivnih zanimljivosti i mjesto lijepe izložbe posvećene svjetovnom doživljavanju Uskrsa i uskršnjih blagdana. Drveni zečevi, iz zanimljive radionice prepune ideja Udruge žena ‘Hrvatsko srce’ – čekaju u parku da ih obiđete…  

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content