• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

JAVNI POZIV ZA PRIJAVU ŠTETA OD ELEMENTARNE NEPOGODE POPLAVE 04

Javni poziv za prijavu šteta od elementarne nepogode i Odluka dožupana SMŽ o proglašenju elementarne nepogode za područje Općine Lipovljani.

Na temelju članka 6. Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda („Narodne novine““ broj 73/97), Dožupan  Sisačko moslavačke  županije, donio je 02. listopada 2014. godine Odluku proglašenju elementarne nepogode za  područje Općine Lipovljani  nastalu uslijed velikih količina padalina u rujnu –  poplava 04.

Fizičke i pravne osobe dužne su u roku od pet dana od proglašenja, zaključno s 07. listopadom 2014. godine (utorak) prijaviti štetu u Općini Lipovljani  na propisanom obrascu kojeg mogu podići u Općini Lipovljani.  Popunjeni i potpisani obrazac predaje se  u Jedinstveni upravni odjel Općine Lipovljani. 

U obrazac prijave štete na poljoprivrednim površinama obavezno navesti brojeve katastarskih čestica, kao i površine tih čestica, te postotak štete. Posebno treba naglasiti da se podaci za voće i vinograde trebaju iskazati u broju stabala ili trsova, a ne hektara.

Po primitku prijava, Općinsko povjerenstvo će iste obraditi i podnijeti izvješće o elementarnoj nepogodi Županijskom povjerenstvu.

Osigurana imovina koja je osigurana od rizika kod osiguravajućeg društva, evidentira se kao šteta, ali  prema Zakonu o zaštiti od elementarnih nepogoda (NN br.73/97) nema pravo na pomoć iz državnog proračuna.

Rok za podnošenje prijava je  07. listopad 2014. (utorak), nakon toga dana prijave se više neće primati, a nepotpune i nepravilno ispunjene obrasce Povjerenstvo neće uzimati u razmatranje i daljnju obradu.

 

U Lipovljanima, 02. listopada 2014.

Predsjednik Povjerenstva za  procjenu

šteta od elementarnih nepogoda

Zlatko Štavalj v.r.

JAVNI POZIV ZA PRIJAVU ŠTETA OD ELEMENTARNE NEPOGODE POPLAVE 04

Odluka o proglašenju elementarne nepogode

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content