Nedjelja, 28 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

DOMAĆINSTVIMA KOJA SU DIO PROJEKTA ‘ZAŽELI I OSTVARI!’, SVAKOG MJESECA STIŽE PAKET POTREPŠTINA

Kao dio socijalnog programa općine Lipovljani ‘Zaželi i ostvari!’, 50 staračkih i samačkih korisnika, jednom mjesečno dobivat će, tijekom slijedeće 2 godina trajanja projekta, paket raznih potrepština u domaćinstvu, u vrijednosti 200 kuna. Prvi paketi podijeljeni su korisnicima u petak, 1. veljače, a dio njih podijelio je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani sa suradnicima.

         Bila je to prilika da se saznaju i prvi dojmovi o provođenju projekta ‘Zaželi i ostvari!’, među korisnicima u Lipovljanima. Prvi paket donesen je korisnici projekta Nadi Papić. Ona je vrlo zadovoljna ovakvim načinom pomoći i svakodnevnim dolaskom Marije Hadžinski, zaposlene provoditeljice projekta ‘Zaželi i ostvari!’

Potom je paket uručen korisnici Blaženki Stanić, starici teže pokretnoj, koja je izuzetno zadovoljna svakodnevnom pomoći i održavanju domaćinstva, koje joj pruža Nevenka Paul, izvršiteljica projekta. 

         Teško pokretna živi i Marija Kolenić, kojoj svakog dana Karolina Sačarić Živaljević, provoditeljica projekta, nanese drva kojima se starica grije, po potrebi skuha, očisti … Paketu s higijenskim potrepštinama se iznenadila i zahvalila, te pohvalila ovakav način rada, koji joj spriječava samoću. Povremeno joj dolazi i unuk iz Kutine, no izuzetno je zadovoljna sa svakodnevnim dolaskom Karoline, koja joj napravi sve što joj je potrebno.

         Jedna od korisnica socijalnog projekta ‘Zaželi i ostvari!’ je i Gena Vlahek. Kao samac, od provoditeljice projekta Rajkice Dorić, koja je tog dana već bila kod nje i otišla kod drugih korisnika, koristi uglavnom usluge čišćenje. U prvom paketu, za sve korisnike ovog socijalnog programa Općine Lipovljani, upravo su pomagala i potrepštine za čišćenje i održavanje higijene u kućanstvu.

Podjelom prvih paketa, koji će i ubuduće, jednom mjesečno biti dijeljeni svim korisnicima projekta Općine Lipovljani, te pozitivnim reakcijama korisnika programa, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, uvjerio se u korisnost i potrebitost ovakvog socijalnog projekta.

‘Zaželi i ostvari!’ – program je zapošljavanja žena na području općine Lipovljani. Ugovoren je krajem kolovoza prošle godine u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava RH, a ukupna vrijednost projekta Općine Lipovljani iznosi 1.635.000 kuna. U potpunosti se financira iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Provodi se od početka 2019. godine, a traje 2 godine. U njemu sudjeluje 50 samačkih i staračkih obitelji i 8 zaposlenica koje provode ovaj socijalni projekt Općine Lipovljani.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content