Subota, 27 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Članovi Udruge umirovljenika iz Lipovljana, održali izbornu godišnju Skupštinu

Udruga umirovljenika Općine Lipovljani održala je u subotu, 27. siječnja izbornu Skupštinu na kojoj je prihvaćeno izvješće o radu i financijskom poslovanju udruge tijekom 2017. godine, a prihvaćen je i plan rada za 2018. godinu.

Godišnju Skupštinu svečano je otvorio zbor Udruge umirovljenika „Perunika“ izvedbom hrvatske himne „Lijepa naša“ i u nastavku pjesmom „Lipovljani moji dragi“ u čast autoru Miroslavu Horvatu, nedavno preminulom predsjedniku Udruge umirovljenika iz Lipovljana.

Na Skupštini bilo je prisutno 110 umirovljenika od 139 koliko je Udruga umirovljenika brojila članova u prošloj godini.

Skupštinu je vodila Marica Horvat, predsjednica udruge, koja je podnijela izvješće o radu i aktivnostima Udruge umirovljenika. Bogata i raznovrsna aktivnost članova udruge traje čitave godine, a svodi se na želju da se što više članova međusobno druži i zabavlja, te da predstavljaju udrugu i Lipovljane u drugim sredinama i kod drugih sličnih udruga.

Jednoglasnom prihvaćenim prijedlogom, na Skupštini su imenovali Maricu Horvat za predsjednicu udruge, dok je podpredsjednik udruge Stjepan Jug. Tajnik udruge je Slavko Krenek, blagajnica udruge ostaje i nadalje Jasna Željem, dok su u Upravni odbor imenovani članovi: Marija Ljubić, Marija Krenek, Antun Dlouhi, Nevenka Vasko, Blaženka Kostecki, Nevenka Žabek, Željka Hnatjuk, Marija Uhitil, Dragica Vidaček, Krajči Blaženka i Jurković Mijo.

Za Nadzorni odbor imenovani su: Branka Karabogdan, Mirko Fedak i Vjera Ožoga.

U ime blagajnika, izvješće i plan za 2018.godinu, na Skupštini je pročitao predsjednik Nadzornog odbora, Mirko Fedak.

Financijski plan za ovu godinu iznosi 19.560 kuna, dok se iz općinskog proračuna očekuje 11.100 kuna. Ostatak od 8.460 kuna očekivano će se prikupiti od uplate godišnjih članarina.

Članovi godišnje Skupštine jednoglasno su prihvatili izvješća i Plan rada za ovu godinu, nakon čega je dana riječ gostima.

Na Skupštini su prisustvovali Nikola Horvat, načelnik Općine Lipovljani i Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika općine.

Nikola Horvat, zahvalio je članovima lipovljanske Udruge umirovljenika na odličnom radu i predstavljanju Lipovljana u raznim mjestima, koje kroz svoje bogate aktivnosti posjećuju. Vrlo emocionalno, pohvalio je njihov rad, ističući kako će sve njihove aktivnosti i dalje s voljom u skladu s mogućnostima podupirati i Općina Lipovljani.

Zahvalu za suradnju i dobro druženje članovima Udruge umirovljenika uputili su i gosti Josip Prajner, predsjednik Udruge umirovljenika Grada Kutine, Branko Straga, predsjednik Udruge umirovljenika iz Petrokemije, Ana Tomac, predsjednica Udruge umirovljenika Grada Novske, Josip Vrbanac, predsjednik Matice umirovljenika SMŽ, Ivan Semenjuk, predsjednik KPD „Karpata“, te Marijan Kadliček, predsjednik „Češke besede“ Općine Lipovljani.

Posebno se svim članovima Udruge umirovljenika obratio Tomo Benko, zamjenik predsjednika Matice umirovljenika Hrvatske i član Nacionalnog vijeća za starije i umirovljenike Vlade Republike Hrvatske. Članovima je govorio o novom Zakonu o udrugama, s kojim Statut svoje udruge moraju uskladiti do jeseni i programima Matice umirovljenika RH. Zaželio im je dobar i uspješan rad i u ovoj 2018.godini.

Na samom kraju ovogodišnje Skupštine, Nikola Horvat, načelnik Općine Lipovljani i Marica Horvat, predsjednica Udruge umirovljenika, uručili su nagrade u znak zahvalnosti članicama koje su se izuzetno iskazale u kuglanju kroz sportska natjecanja protekle godine: Ljiljana Gulić, Smilja Duda, Snježana Barbarić, Mirela Zeman.

Vladi Doriću je također uručena nagrada u znak zahvalnosti za uspješno vođenje zbora umirovljenika “Perunike“.

Nakon službenog dijela godišnje Skupštine i pripremljene večere, u zabavnom duhu, nastavljeno je umirovljeničko druženje uz pjesmu i ples.

(m.p.k.)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content