• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

BLAGOSLOVLJENI VATROGASNI KAMION I ZAŠTITNA OPREMA ZA VATROGASCE

Vatrogasno vozilo namijenjeno za protupožarne intervencije u kojima se mora koristiti velika količina pjene ili praha, te suvremena oprema za gasitelje, sve vrijedno oko 400 tisuća kuna, blagoslovljeno je i predano na uporabu u ponedjeljak, 8. prosinca u DVD-u Lipovljani. Mala svečanost posvete, na kojoj su bili i članovi Upravnog odbora DVD-a Lipovljani i njihovi gosti, održana je u vatrogasnom spremištu Vatrogasnog doma u Lipovljanima.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Navalno vozilo, odnosno vatrogasni kamion, ima spremnike za veliku zapreminu praha i vode, a time i velike mogućnosti za gašenje požara. Ima snažnu pumpu i 7 ulaza za priključenje vatrogasnih cijevi, a vatrogascima DVD-a Lipovljani koristit će kod obavljanja opasnih, ”kemijskih” intervencija i za protupožarnu zaštitu na poslu koji obavljaju za INA-u, industriju nafte.

Svečanost posvete novonabavljenog vozila i opreme otvorio je Stjepan Markanović, predsjednik DVD-a Lipovljani, pozdravivši goste i članove domaćeg društva. S nabavljenim vozilom i opremom prisutne je upoznao Zlatko Pješ, zapovjednik DVD-a Lipovljani, a zahvalu za sve ovogodišnje intervencije i spašavanja od poplava, uputio im je Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika općine Lipovljani.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                – Ove godine za potrebe vatrogastva iz Proračuna općine izdvojilo se oko 200 tisuća kuna, a iduće godine planira se povećanje sredstava za oko 175 tisuća kuna, pa će, prema sadašnjim mogućnostima, za vatrogastvo općine Lipovljani biti izdvojeno oko 360 tisuća kuna u 2015. godini – naglasio je Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika općine Lipovljani na svečanom blagoslovu opreme i vozila.

Radost zbog nabavljene potrebne opreme izrazio je prisutnim vatrogascima i Marin Piletić, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije, koji je rekao da će županija i dalje ulagati u vatrogastvo znatna novčana sredstva.

Na kraju kratke svečanosti, vozilo i opremu, na blagdan Bezgrešnog začeće Blažene Djevice Marije, koji KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAse slavi i kao suzaštinik župe u Lipovljanima, blagoslovio je Josip Bogović, župnik lipovljanske župe, za dobro svih i za uspješno služenje vatrogascima.

DVD Lipovljani jedno je od najvećih i najopremljenijih vatrogasnih društava na području županije. Ovim vozilom i opremom poboljšana je i sigurnost na području čitave županije kod vatrozaštite od opasnih, uglavnom kemijskih, tvari. Vozilo i oprema bit će korišteni kod izvršenja poslova koje vatrogasci DVD-a obavljaju za INA-u, industriju nafte. U vatrogasnom društvu je zaposleno 13 djelatnika, a osim poslova vatrozaštite u Lipovljanima i Kozaricama, iste ili slične poslove zaposlenici DVD-a Lipovljani obavljaju za INA-u i u Slavonskom Brodu, Osijeku i Đeletovcima.

Novonabavljena oprema u potpunosti će zaštititi djelatnike kod intervencije s opasnim tvarima, a vatrogasni kamion kvalitetnu i snažnu potporu eventualnoj intervenciji i primjereno izvršavanje poslovnih obveza prema industriji nafte.

Damir SMETKO

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content