• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ANTUNOVO 2018. U KRALJEVOJ VELIKOJ

Mještani Kraljeve Velike i ove su godine obilježili blagdan svetog Antuna prigodnim trodnevnim programom.

Na sam dan blagdana sv. Antuna, u srijedu, 13. lipnja u Kraljevčanskoj crkvi je održana sveta misa, a nakon toga i tradicionalna munta. Ona je i ove godine bila atraktivna i jedinstvena, a osim zanimljivog načina prodaje, vjernici i posjetitelji mogli su kupiti poklonjenu janjad, prase, kokoši i pijetle, patke i zečeve. Za sve hodočasnike u Kraljevu, Udruga žena Veličanke pripremila je obilje kolača i pića, koje su dijelile nakon misnog slavlja.

Ostatak programa organiziran je na nogometnom igralištu „Urije“.

U sklopu trodnevnog programa „Antunovo 2018.“ u subotu 16.6. održano je Općinsko vatrogasno natjecanje na kojem su vatrogasci također izveli i pokaznu vježbu sa potražnim psom i vatrogasnim vozilom, u organizaciji VZO-a Lipovljani.

Ostatak programa uslijedio je u nedjelju 17.6. kada se održao memorijalni nogometni turnir veterana „Antun Nedug – Dok“ na kojem su sudjelovali: ŠNK ‘Stari Grad’ Kraljeva Velika, ŠNK ‘Slavonac’ Lipovljani, ŠNK ‘Mladost’ Repušnica, NDH ZŽ i rekreativci „Debeli & Mršavi“. Ove godine dio programa bile su i takozvana mini-biciklijada na relaciji Urije – Opeke – Urije, te likovna kolonija sa 22 slikara pod vodstvom Zdenke Kokolek, predsjednice slikarske grupe „SOL“, a veliki doprinos dale su i žene Udruge „Veličanke“ svojim kreativnim suvenirima.

Mjesni odbor Kraljeva Velika, Nogometni klub Stari Grad, DVD Kraljeva Velika i Udruga žena „Veličanke“, uz potporu Općine, svake se godine obilježavanjem Antunova trude svojim sumještanima i svim ostalim sudionicima programa i gostima ponuditi razne sportske, rekreativne i zabavne sadržaje, te na taj način žele održati zajedništvo u selu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content