• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE ŽUPANIJSKE CESTE L33138 U KRALJEVOJ VELIKOJ I PILJENICAMA

U utorak, 14.kolovoza, djelatnici tvrtke Strabag d.o.o.  završili su u potpunosti  izvođenje radova na izvanrednom održavanju lokalne ceste L33138 u mjestu Kraljeva Velika i Piljenice, a koja je u nadležnosti Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije.

Nakon sanacije i asfaltiranja dionice ceste između dva drvena mosta uz rijeku Pakru, u dužini 800 metara, zatim asfaltiranja 1500 metara dionice ceste od početka Kraljeve Velike pa do križanja prema Opekama, izrađeni su prilazi na spojne ceste i mostove, izrađene su bankine, izmuljeni odvodni kanali, a zatim je iscrtana i horizontalna signalizacija. Valja napomenuti kako je uz ove radove asfaltirano i parkiralište ispred crkve u samom središtu Kraljeve Velike.

Izradom horizontalne signalizacije završeni su tako svi radovi navedeni  Ugovornim troškovnikom, u vrijednosti 1,4 milijuna kuna, koje zajednički sufinanciraju Županijska uprava za ceste Sisačko-moslavačke županije i Općina Lipovljani u omjeru 50-50%, sukladno potpisanom Sporazumu.

Primjer je ovo vrlo dobre suradnje između općinske uprave i ŽUC-a SMŽ, uz čiju se praksu do sada obnovilo više od 4,5 kilometara županijskih cesta na području Općine Lipovljani. Podsjetimo, uz ovakav model sufinanciranja obnovljena je Ulica Josipa Kozarca, od križanja sa Zagrebačkom ulicom do Kozarica, Sajmišna ulica u Lipovljanima, te sada 2,3 km kroz mjesto Kraljeva Velika i Piljenice.

Prema riječima općinskog načelnika Nikole Horvata, plan je da se ovakvim modelom sufinanciranja obnova županijskih cesta u Kraljevoj Velikoj i Piljenicama nastavi i slijedeće godine, za što će se osigurati sredstva u općinskom proračunu za 2019. godinu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content