• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Zaklada Ana Rukavina poziva građane na akciju upisa u Hrvatski registar u Lipovljanima

U ponedjeljak, 12. ožujka, od 15 do 17 sati Zaklada Ana Rukavina će u suradnji s Općinom Lipovljani u prostorijama Društvenog doma (Trg hrv. branitelja 5) u Lipovljanima održati akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Ovu akciju upisa u Hrvatski registar Zaklada Ana Rukavina organizira u suradnji s Općinom Lipovljani kako bismo zajedno pomogli oboljelim osobama u Hrvatskoj i svijetu u potrazi za podudarnim darivateljem.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski Registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Poruka svake akcije upisa u Hrvatski registar je lijek je u nama. Njome Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano 58.963 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je za 87 oboljele osobe u Hrvatskoj i inozemstvu.

Poziv za medije – Akcija upisa u Lipovljanima

Kontakt osoba:

Marija Stapar Zrile

Zaklada Ana Rukavina

koordinator za medije i akcije

091 542 4012

mare@zaklada-ana-rukavina.hr 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content