• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

UREĐIVALI SVOJE RIBOLOVNE VODE PA OTVORILI RIBOLOVNU SEZONU

Početkom svibnja, članovi Sportskog ribolovnog društva ‘Šaran’ iz Lipovljana, tradicionalno otvaraju sezonu ribolova. Ove godina, na svojim vodama priredili su zajedničku radnu akciju i prvim dobrim ulovima, otvorili sezonu ribolova, u nedjelju, 1. svibnja.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Iako je prijetila kiša, članovi Sportskog ribolovnog društva ‘Šaran’, od 7 sati ujutro, u nedjelju, 1. svibnja okupili su se na vodama kojima gospodare i krenuli u radu akciju održavanja i uređivanja ribolovnih terena. KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERASvake godine sve više je očišćene obale ribolovnih voda i sve više je uređenih ribolovnih mjesta, a ove godine velika je površina očišćena jer je i broj članova ‘Šarana’ – sve veći. Za sada se u članstvo društva upisalo preko 80 članova, a posebno raduje što je sve više žena i mladeži koji se odazivaju boravku u prirodi i ribolovu.   Ove godine na uređenoj površini, dugoj gotovo jedan kilometar, gotovo da i nije nađeno otpada i KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAsmeća, što je također rezultat dugogodišnjeg rada na uređenju priobalnih površina i čuvanju prirodnog okoliša. Nakon višesatne akcije uređenja, upriličeno je i otvorenje ribolova, a ribička sreća bila je različita. Kišno vrijeme ipak je otjeralo većinu ribolovaca kući bez značajnijeg ulova, što se ne pamti na početku ribolovne sezone. Čelništvo ŠRD ‘Šarana’ raduje što su ove godine mlađi članovi imali više sreće i jače ulove jer očekuju da će tako i mladi bolje ”zagristi’ u sportski ribolov koji im nudi ‘Šaran’ iz Lipovljana, na svim svojim vodama.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERASvi koji se žele baviti sportskim ribolovom još uvijek se mogu učlaniti kod tajnika društva Veljka Lisca, jer na sve više voda mogu loviti članovi SRD ‘Šarana’. To je rezultat dogovora o reciprocitetu ribolova s članovima susjednih društava iz Kutine i Jasenovca.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKako bi imali što bolje vode, s bogatijim ulovom, već niz godina članovi lipovljanskog ‘Šarana’ poribljavaju sve svoje vode, od Struga do jezera kod Banove Jaruge. Već ovog proljeća sve svoje vode poribili su s 300 kilograma šarana vetrenca, a vjerojatno će s poribljavanjem nastaviti i tijekom godine.

Uz otvorenje ribolovne sezone, za svoje članove koji su radili na uređenju voda i ribolovnih mjesta, pripremljen je fiš. Poslije krčenja šiblja i košnje trave, fiš je s zadovoljstvom kušan, bez obzira na uspješnost ribolova na početku sezone. Jedino je kiša, sredinom dana, pokvarila i ribolov i odlično raspoloženje ribolovaca, članova ŠRD ‘Šaran’ iz Lipovljana.

Damir SMETKO

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content