• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U DJEČJEM VRTIĆ U LIPOVLJANIMA NEMA LISTA ČEKANJA ZA BORAVAK U VRTIĆU

Općinsku ustanovu Dječji vrtić ‘Iskrica’ u Lipovljanima, povodom početka nove pedagoške godine, u utorak, 18. rujna obišao je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Svim polaznicima Dječjeg vrtića na dar je dionio košaru slatkiša, a oni su ga radosno dočekali i s njim popričali.

                Od 3. rujna traje nova pedagoška godina, a lipovljanski dječji vrtić od tada polazi 68 najmlađih stanovnika općine Lipovljani. Smještaj u vtiću organiziran je u 3 grupe, a od 1. listopada kreće i četrvrta grupa s ‘Malom školom’, odnosno predškolskim programom za djecu koja iduće godine kreću u školu.

                Mlađa mješovita grupa u kojoj su djeca od 3 do 5 godina ima 22 polaznika, a o njima brinu tete Sanja Vincent i Josipa Jancetić. Četvero djece čekaju da navrše 3 godine, pa da i oni krenu u tu, najmlađu vrtićku grupu, u kojoj još traje vrijeme prilagodbe na početak pohađanja vrtića – naglasila je Marija Duda, ravnateljica Dječjeg vrtića, u razgovoru s načelnikom Nikolom Horvatom.

                Starija mješovita grupa ‘Kockice’, u koju idu djeca od 5 do 7  godina, ima ukupno 25 polaznika, a s njima rade odgajateljice Nada Dujić i Marija Duda. Poludnevni boravak u vrtiću, koji traje od 7.30 sati do 13 sati, od početka rujna polazi 21 dijete, a s njima su svakodnevno u prostoru knjižnice Nevenka Zorić i Mihaela Rendulić, koja će voditi i rad s polaznicima ‘Male škole’. Za sada je u taj program predškolskog odgoja upisano 12 polaznika, a prijave za polaznike očekuju se još do 30. rujna. Program ‘Male škole’ je besplatan i obvezatan je za svu djecu koja iduće godine kreću u školu, a nisu polaznici vrtića.

                Rad dječjeg vrtića financira Općina Lipovljani iz sredstava općinskog Proračuna, a tijekom ove godine planirano je sufinanciranje u iznosu od 630.000 kuna. No, boravak djece u vrtiću sufinanciraju i roditelji s 440 kuna za cjelodnevni boravak u vrtiću i s 300 kuna za poludnevni boravak.

Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, pohvalio je rad vrtića i naglasio da je vrlo važno to što su sva djeca upisana i polaze programe Dječejeg vrtića, što nema lista čekanja i što se mjesto u vrtiću može naći i za djecu koja žive van područja općine Lipovljani.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content