• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

SJEĆANJE NA ŽRTVU VUKOVARA

Večer uoči ovogodišnjeg ‘Dana sjećanja na žrtvu Vukovara’, u subotu, 17. studenog, članovi i članice Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata, ogranak Lipovljani, upaljenim svijeća u centru Lipovljana ispisali su ime grada Vukovara.

                Tradicija sjećanja na žrtve okupacije i razaranje Vukovara i vukovarskih obitelji, paljenjem svijeća i prisjećanjem na te teške i bolne ratne dane, nastavljena je i ove godine, uoči godišnjice pada Vukovara, 18. studenog. Željko Pogačić, predsjednik UDVDR-a, ogranak Lipovljana i još 10-tak članova upalilo je, gotovo, stotinu svijeća na stepenicama u centru Lipovljana, a nekoliko svijeća upaljeno je i na početku Vukovarske ulice u Lipovljanima.

Velika svijeća upaljena je i kod križa, na mjesnom groblju u Lipovljanima, a nakon paljenja svijeća okupljeni veterani domovinskog rata, u svojoj su prostoriji pričali o ratnim vremenima i doprinosu Lipovljana tijekom domovinskog rata. Prisjetili su se da je u Lipovljanima bilo i prognaničko naselje u kojem su bili smješteni Vukovarci, ali i prognanici s novljanskog, jasenovačkog i  dubičkog područja.

Još jednom, sve Lipovljance, 27. godina nakon tragičnih ratnih događaja, upečatljivo ime Vukovar ispisano svjetlom svijeća, podsjetilo je na sve znane i neznane žrtve Vukovara, žrtvu grada heroja u obrani Hrvatske i grada velikog broja civilnih žrtava, koje odnosi svaki rat. U počast svim žrtvama, opet su upaljene svijeće, opet je zasvijetlilo ime Vukovar, kao i svih godina do sada.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content