• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

SJEĆANJE NA SVE BRANITELJE NA DAN POBJEDE

U organizaciji Općine Lipovljani svečano je obilježen Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, u petak, 5. kolovoza, na sam dan praznika. Već tradicionalno, upaljene su svijeće i položeno je cvijeće na mjesnom groblju u Lipovljanima, a onda je u župnoj crkvi sv. Josipa služena sveta misa za sve poginule branitelje i za domovinu.

GEDSC DIGITAL CAMERAIako je vrijeme godišnjih odmora, tijekom svečanog obilježavanja Dana pobjede u Lipovljanima se uvijek odazove velik broj predstavnika udruga građana na polaganju cvijeća i paljenju svijeća. Tako je bilo i u petak, 5. kolovoza kad se je 10-tak izaslanstava poklonilo svim žrtvama Domovinskog rata pred Velikim križem na mjesnom groblju, podignutom s namjerom trajnog sjećanja na poginule hrvatske branitelje.

Članovi Udruge veterana domovinskog rata, ogranak Lipovljani, za sve svoje suborce i pobjednike Domovinskog rata položili su vijenac, upalili svijeće i kratko se pomolili. Iza njih, vijenac i svijeće položilo je izaslanstvo Općine Lipovljani. I sva druga izaslanstva, poklonili su se poginulim braniteljima molitvom i paljenjem svijeća. Na kraju odavanja GEDSC DIGITAL CAMERApočasti na groblju, Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika općine Lipovljani, pozvao je sve prisutne na misno slavlje u župnu crkvu.

Misu za poginule branitelje i za domovinu, uz blagdan slavljenja Gospe Snježne, u lipovljanskoj župnoj crkvi vodio je Tomislav Vučur, župnik župe Međurić. Osim molitvi i zahvale upućenim svim poginulim, koji su se žrtvovali za današnju slobodu i pobjedu Hrvatske, molilo se i za uspješnost GEDSC DIGITAL CAMERAdomovine Hrvatske, za mir i međusobno poštovanje, te za trajni spomen na pobjedu i žrtvu branitelja.

Svečano je, u Lipovljanima, obilježena 21. obljetnica Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Članovi Udruge veterana domovinskog rata, nakon svečanog obilježavanja u Lipovljanima, uputili su se na proslavu Dana pobjede u Knin, i to na popodnevni, odnosno večernji program obilježavanja.

Damir SMETKO

GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA

1-obilježavanje Dana pobjde

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content