• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

RASPODIJELJENA SREDSTVA JAVNIH POTREBA U KULTURI IZ ŽUPANIJSKOG PRORAČUNA

Potpisivanje i uručivanje ugovora o sufinanciranju programa u kulturi, iz proračuna Sisačko-moslavačke županije, predstavnicima ustanova, udruga i društava koji se bave kulturom kroz razne oblike, održano je u ponedjeljak, 20. lipnja u Glazbenoj školi u Novskoj. Na potpisivanju su bili i predstavnici s područja općine Lipovljani, a ugovore im je uručio Marin Piletić, zamjenik župan Sisačko-moslavačke županije.

3-KULTURA02_210616Za javne potrebe u kulturi, županijske službe raspisale su javni natječaj na koji su zainteresirani predlagali programe za koje su očekivali financijska sredstva iz županije. Stigao je veliki broj zahtjeva, i svi predloženi programi nisu dobili potporu iz proračuna županije.

Iz programa zaštite i očuvanja baštine, Matici slovačkoj općine Lipovljani za program ‘Slovačka etno kuća – rekonstrukcija drvenih objekata’, II. faza, odobreno je 8.400 kuna, a RKT župi sv. Josipa u Lipovljanima za sanaciju i prezentiranje pročelja crkve sv. Josipa dodijeljeno je 40.000 kuna.

Iz programa rad udruga u kulturi, za organizaciju ‘Lipovljanskih susreta 2016.’ Općini Lipovljani dodijeljeno je 10.000 kuna, a za programe Narodne knjižnice i čitaonice Lipovljani 2.000 kuna. Ugovore su primili Josip Krajči, Marica Tisaj i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani. Ugovori o financiranju iz Programa javnih potreba u kulturi SMŽ, u ponedjeljak, 20. lipnja u Novskoj dodijeljeni su još i za udruge i ustanove s područja općina Jasenovac i Hrvatska Dubica, te grada Novska.

2-KULTURA01_210616

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content