• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

PRIREĐEN PRIJEM ZA ŽUPNIKA JOSIPA BOGOVIĆA

Dugogodišnji svećenik požeške biskupije Josip Bogović, u nedjelju, 17. kolovoza preuzeo je službu župnika u župi sv. Josipa u Lipovljanima. Tim povodom, u srijedu, 20. kolovoza priređen mu je prijem kod Maria Ribara, načelnika općine Lipovljani, na kojem su još bili Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika općine i Anka Doležal, predsjednica Općinskog vijeća općine Lipovljani.

1-IMAG0096                U nedjelju, 17. kolovoza, u službu novog župnika katoličke župe u Lipovljanima, na svetoj misi u župnoj crkvi sv. Josipa, uveden je svećenika Josip Bogović, kojeg je na tu službu postavio biskup Antun Škvorčević. Rođeni Slavonac, župnik Bogović, do sada je, 4-IMAG0104uglavnom, i službovao po slavonskim župama, a došao je iz župe sv. Ilije u Brodskom Stupniku. Kratko se predstavio općinskom čelništvu, spomenuo župe u kojima je do sada službovao i izrazio želju za dobrom suradnjom s lokalnom vlašću.

Novom župniku općinu Lipovljani predstavio je načelnik Mario Ribar. Naglasio je i tradicije koje općina Lipovljani ima u školstvu, vatrogastvu i vjerskim običajima, koji su zanimljivi i kao turistički potencijali. Predstavljena su i naselja općine Lipovljani, te trenutni projekti na uređenju komunalne infrastrukture.

Župnik Josip Bogović zahvalio je za prijem, naglasio je kako u lipovljanskoj župi želi djelovati prije svega duhovno. Zaželio je dobru suradnju s općinskom vlašću kako bi se nastavila započeta obnova, prije svega, župne crkve sv. Josipa, ali i crkvenih građevina po župi.

Mario Ribar je naglasio da će se u zajedničkoj suradnji nastaviti obnavljati župna crkva, spomenik kulture nulte kategorije, traženjm financijskih sredstava preko programa i uz potpunu transparentnost projekata i izvođenja radova.

Cilj prvog prijema novog župnika lipovljanske župe Josipa Bogovića, kod općinskog načelnika Maria Ribara i njegovih suradnika, bila je dobrodišlica župniku i pružanje podrške njegovom radu, te želja za nastavljenjem zajedničkog rada na uređenju sakralnih objekata.

Damir SMETKO

2-IMAG0099

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content