• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

PRIJEM PREDSTAVNIKA ČEŠKE MANJINE U UREDU NAČELNIKA OPĆINE LIPOVLJANI

Prije održavanja sjednice Vijeća češke nacionalne manjine Sisačko-moslavačke županije u Lipovljanima, u četvrtak, 28. travnja predsjednika tog vijeća Zdenka Dalika iz Siska, koji je došao u KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERApratnji Mirka Knjižeka, predsjednika Češke besede općine Lipovljani, primio je na razgovor i upoznavanje Mario Ribar, općinski načelnik. Razgovaralo se o radu i životu pripadnika češke nacionalne manjine i njihovih udruga u Lipovljanima i na području čitave Sisačko-moslavačke županije.

Tijekom razgovora iskazano je obostrano zadovoljstvo aktivnošću pripadnika češke nacionalne manjine, ali i podrškom koju oni imaju u radu od lokalnih jedinica i županije. Tijekom prijema, susretu su se pridružili i Vladimir Bilek, saborski zastupnik češke i slovačke nacionalne manjine u Hrvatskoj, KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAte Josip Krajči, potpredsjednik Saveza Slovaka u Hrvatskoj. Tada se razgovaralo i o potrebama za prostorom koji će služiti za stalni rad udruga nacionalnih manjina općine Lipovljani.

Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani predstavio je prisutnim plan za rješavanje problema prostora za rad udruga nacionalnih manjina u Društvenom domu u Lipovljanima. Planira se uređenje prostora koji bi trebao biti obnovljen do ovogodišnjih ‘Lipovljanskih susreta’, a ako se to do tada ne uspije napraviti, uređenje bi se završilo do kraja studenog ove godine. Takav plan pozdravili su pripadnici češke i slovačke nacionalne manjine, a zadovoljstvo je rješenjem iskazao i Vladimir Bilek, saborski zastupnik, kojemu je još jednom upućena zahvala za sav trud i pruženu pomoć u organizaciji dosadašnjih ‘Lipovljanskih susreta’, središnje manifestacije nacionalnih manjina u Hrvatskoj.

Damir SMETKO

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content