• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

PREDANA POLUAUTOMATSKA PUŠKA I VEĆI BROJ UBOJITOG STRELJIVA

Da se isplati provoditi preventivnu akciju ‘Manje oružja – manje tragedije’ pokazalo se u ponedjeljak, 19. listopada u Lipovljanima. U toku 4-ro satne akcije vraćeno je zaostalo bojno streljivo i jedna poluautomatska puška, a najavljen je povrata još zaostalog streljiva.

Policijska preventivna akcija ‘Manje oružja – manje tragedije’, održana je po treći puta ove godine u Lipovljanima. Provodio ju je policajac Ivica Sarajlija i PP Novska, a održana je na stalnom mjestu, kod prostora Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata u Lipovljanima, na Trgu branitelja. Iako je bilo kišno vrijeme, to nije spriječilo mještane Lipovljana, da se interesiraju za izložena minsko-eksplozivna sredstva, i da se raspitaju o vraćanju zaostalog oružja i streljiva.

Kako bi bili upozoreni da ne diraju zaostalo oružje ili mine, već da o tome obavijeste starije članove obitelji ili policiju, postavljeni izložbeni prostor i preventivnu akciju ‘Manje oružja…’ posjetili su učenici nižih razreda Osnovne škole Josipa Kozarca i polaznici Dječjeg vrtića ‘Iskrica’ u Lipovljanima. Policajac Ivica Sarajlija govorio im je o opasnostima i ubojitosti eksplozivnih naprava, te o načinu postupanja prema njima, ako ih gdje uoče.

                Na izložbeni prostor pristupali su i građani, koji su se raspitivali o mogućnostima povratka zaostalog oružja i razgledavali izloženo oružje i mine. Akcija vraćanja zaostalog oružja traje, a nikakva evidencija povratka ubojitih sredstava se pri tome ne vodi, niti onome tko vrati neprijavljeno oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva prijete ikakve sankcije. Nakon dobivenih informacija o mogućnostima povratka oružja, jedan sumještanin je otišao kući po pronađeno bojno streljivo i donio ga predati. Potom je još jedan donio na predaju poluautomatsku pušku češke proizvodnje i tako se riješio zaostalog oružja iz domovinskog rata, koji je, ionako, završio prije 20 godina.

Kako još uvijek ima zaostalog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava, povrat svega toga traje i dalje bez ikakvih sankcija, a policija će i dalje provoditi akciju ‘Manje oružja – manje tragedije’ koja je i ovog puta u Lipovljanima bila korisna i uspješna.

Damir  SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content