• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Općina Lipovljani potpisala Ugovor na županijskom projektu “Poduzetnički krediti 2016”

Ugovore o partnerstvu na provedbi županijskog projekta “Poduzetnički krediti 2016.” potpisani su u ponedjeljak, 2. svibnja s predstavnicima dvanaest jedinica lokalne samouprave s područja Sisačko-moslavačke županije. Time su ovi gradovi i općine osigurali sudjelovanje poduzetnika sa svoga područja u ovoj mjeri, jednoj od osam poticajnih mjera iz Operativnog plana poticanja malog gospodarstva i turizma u Sisačko-moslavačkoj županiji tijekom ove godine.

Potpisivanjem Ugovora o partnerstvu na provedbi projekta “Poduzetnički krediti 2016.” nastavlja se dosadašnja uspješna suradnja Sisačko-moslavačke županije s jedinicama lokalne samouprave. Projektom je predviđeno sufinanciranje kamate na poduzetničke kredite tako da ona u konačnici za poduzetnike iznosi iznimno povoljnih 1%, uz poček od dvije godine i rok otplate do 10 godina.

Cilj projekta, u koji je uključeno i šest poslovnih banaka, je omogućavanje povoljnih poduzetničkih kredita u svrhu jačanja konkurentnosti postojećih poduzetnika, poticanje novih investicija te refinanciranje nepovoljnih kredita iz proteklog razdoblja.

Ugovore je s predstavnicima 12 jedinica lokalne samouprave, gradova i općina, potpisao župan Ivo Žinić koji je naglasio kako je ovo jedna od mjera kojima županija potiče razvoj gospodarstva, poduzetništva, malog i srednjeg obrtništva te zadrugarstva i jedna je od trenutno najpovoljnijih u Hrvatskoj.

Općina Lipovljani se uključila u ovaj projekt, predvidjevši subvenciju kamatne stope u visini od 2% za poduzetnike s područja općine, što je jedan od programa poticanja gospodarstva koji se godišnje provodi na području općine. U ime Općine Lipovljani potpisivanju ugovora u Sisku,  nazočio je općinski načelnik Mario Ribar.

1-poduzetnik14-poduzetnik4

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content