• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Lipovljani, 01.09.2016.

OBAVIJEST

Poštovani mještani Općine Lipovljani,

Ovim putem želimo Vas obavijestiti da će tvrtka LIPKOM SERVISI d.o.o. tijekom mjeseca listopada,  do pred praznik Svih Svetih, na pojedina grobna mjesta u grobljima; Krivaj, Kraljeva Velika, Piljenice i Lipovljani, postaviti obavijesti kojima se želi upoznati nepoznate vlasnike i posjetitelje da se označena grobna mjesta temeljom članka 14. Zakona o grobljima (NN 19/98, 50/12) smatraju napuštenim.

Napuštena grobna mjesta smatraju se oni grobovi za koje naknada nije plaćena 10 godina, te se za takva grobna mjesta, prema članku 14. Zakona o grobljima, predviđa daljnje raspolaganje sa grobnim mjestom i svom izgrađenom opremom (nadgrobna ploča, nadgrobni spomenik i sl.).

Komunalna tvrtka LIPKOM SERVISI d.o.o. koja se bavi održavanjem groblja, želi na navedeni način prije stupanja u posjed i daljnjim raspolaganjem grobnih mjesta, upoznati neposredno vlasnike i poznanike pokojnika koji obilaze grobna mjesta, o statusu napuštenog grobnog mjesta, kako bi vlasnici dobili posljednju priliku izjasniti se o daljnjem vlasništvu, prije nego li se stupi u posjed.

Informacije o napuštenim grobnim mjestima na području Općine Lipovljani možete dobiti i u prostorijama komunalne tvrtke LIPKOM SERVISI d.o.o., Kutinska 4 u Lipovljanima.

Napuštena grobna mjesta za koje se vlasnici ne jave ili ne izjasne do 31.12.2016. godine, biti će potom oglašeni na oglasnoj ploči komunalne tvrtke LIPKOM SERVISI d.o.o. i prostorijama Općine Lipovljani nakon čega će se sukladno članku 14. Zakona o grobljima stupiti u posjed i daljnje raspolaganje.

Zahvaljujemo na razumjevanju.

Direktor:

Danijel Lenart, dipl.ing.geot.

obavijest-za-grobna-mjesta

1-grobna-mjesta1-001

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content