• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

NA ‘VATROGASNOM IZAZOVU 2016.’ POBIJEDILE EKIPE DVD KRALJEVA VELIKA I PGD BIZOVIK IZ SLOVENIJE

Ekipa DVD Kraljeve Velike, u muškoj konkurenciji i ekipa PGD Bizovik iz Slovenije, u ženskoj konkurenciji, 21-_MG_5744pobjednici su ovogodišnjeg ‘Vatrogasnog izazova’, natjecanja vatrogasaca, koje je održano drugi puta za redom kao dio programa ‘Lipovljanskih susreta’.

19-_MG_5631‘Vatrogasni izazov’ već je sedmo, u nizu, natjecanje vatrogasaca u što boljem i bržem izvršavanju vatrogasnih intervencija, kakve se često događaju i kod stvarnih intervencija. Cilj ‘Vatrogasnog izazova’ je riješiti, u što kraćem vremenu, moguću stvarnu intervenciju, vatrogasnih ekipe dobrovoljnih društava, koje nemaju priliku izvršavati svakodnevne, vatrogasne intervencije.

GEDSC DIGITAL CAMERAOve godine ekipe su imale 9 zadataka. Morale su ugasiti požar otvorenog prostora, izvršiti evakuaciju ugroženih osoba pomoću čamca za spašavanje, postaviti cijevnu prugu, ugasiti požar GEDSC DIGITAL CAMERAosobnog automobila, intervenirati u prometnoj nesreći u šumi, intervenirati nakon potresa, za vrijeme poplave, pretražiti opasan, ‘miniran’ prostor i pravilno složiti vatrogasnu opremu po popisu, sve u što kraćem vremenu.

Kako ‘Vatrogasni izazov’ organiziraju tri vatrogasne zajednice, tako se i zadaci za peteročlanu vatrogasnu ekipu nalaze na području Vatrogasnih 20-_MG_5656zajednica grada Kutine i Novska, te na području VZO Lipovljani. S jednim vozilom ekipa obilazi mjesta na kojimaGEDSC DIGITAL CAMERA su postavljeni zadaci, a sve poslove pripreme i uređenja zadataka rade vatrogasci 10-tak vatrogasnih društava s ove tri vatrogasne zajednice.

Nakon postrojavanja u parku, pred malom pozornicom ‘Lipovljanskih susreta 2016.’, u nedjelju, 28. kolovoza 20 ekipa krenulo je na teren kako bi ostvarilo što bolje GEDSC DIGITAL CAMERAintervencije, a time i rezultate natjecanja. Ispratili su ih Vlado Klasan, gradonačelnik Novske i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, zaželjevši im što brže intervencije i što je moguće bolji rezultat.GEDSC DIGITAL CAMERA

Nakon 4 sata natjecanja, ekipe su se ponovo postrojile pred malom pozornicom ‘Lipovljanskih susreta 2016.’ kada su proglašeni rezultati ovogodišnjeg ‘Vatrogasnog izazova’.

U ženskoj konkurenciji nastupile su tri ekipe. Najbolja je bila ekipa PGD Bizovik iz Slovenije, druga je bila ekipa DVD Bročice, a treća ekipa DVD GEDSC DIGITAL CAMERAŠestine. Zaslužene pehare ekipama je uručio Mijo Brlečić, zapovjednik VZ SMŽ.GEDSC DIGITAL CAMERA

U muškoj konkurenciji nastupilo je 17 ekipa. Najbolja je bila ekipa DVD Kraljeva Velika, slijedi ju ekipa DVD Podravske Sesvete, a treća je bila ekipa PGD Bizovik I. Najboljima su uručene nagrade i pehari, te prijelazna kaciga, a ostalim su dodijeljena priznanja. Uručio ih je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani.

Ove godine na ‘Vatrogasnom izazovu’ još su nastupile ekipe DVD-a: Novska, Kapelica, Bročice, Čret, Stara GEDSC DIGITAL CAMERASubocka, Krivaj, Bizovik II, Brestača, Nova Subocka, Husain, Sigetac, Čakovec, Rajić i Kozarice.

Na uspješno izvršenim ‘intervencijama’ svim ekipama je na kraju natjecanja čestitao Mijo Brlečić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Sisačko moslavačke županije’, te ih pozvao da i iduće godine dođu i natječu se za pobjednike ‘Vatrogasnog izazova’, te tako uveličaju ‘Lipovljanske susrete’.

Nakon svečanog proglašenja pobjednika vatrogasci su nastavili slavlje i  druženje, uz zajednički ručak u lipovljaskom Društvenom domu.

Damir SMETKO

1-_MG_561318-_MG_5614GEDSC DIGITAL CAMERAGEDSC DIGITAL CAMERAGEDSC DIGITAL CAMERAGEDSC DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content