• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ČLANOVI ‘ŠARANA’ ODRŽALI NATJECANJE U LOVU RIBE NA PLOVAK

Članovi ŠRD ‘Šaran’ iz Lipovljana, održali su u nedjelju, 18. rujna natjecanje u lovu ribe na plovak, a najuspješniji ribiči nagrađeni su medaljama i uvijek dobrodošlom ribičkom opremom. U GEDSC DIGITAL CAMERAnatjecanju je sudjelovalo 30-tak natjecatelja, no još je toliko članova i starijih ribiča došlo na mjesto natjecanja, a oni su pomagali u organizaciji natjecanja i navijanju za svoje prijatelje iz društva.

Višesatno natjecanje u lovu ribe na plovak održano je ovaj puta na ribnjačkom kanalu kod Piljenica, no ribe baš i nisu bile voljne gristi, unatoč raznoj i obilnoj prihrani, i raznim mamcima. Niti jedan natjecatelj nije uhvatio ni kilogram ribe, a najuspješniji su bili najmlađi članovi, 5-togodišnjaci, koji su ulovili po 13 ribica. Ipak, neki članovi SRD ‘Šaran’ imali su više sreće i osvojili su medalje i nagrade.

I ove godine članovi lipovljanskog ribolovnog društva natjecali su se u 3 kategorije. U kategoriji kadeta natjecali su najmlađi članovi. Najuspješniji je bio David Hudec, s 13 ulovljenih ribica, a GEDSC DIGITAL CAMERA odmah iza njega Josip Stublija, s također 13 ulovljenih ribica, ali manje težine. Trećeplasirani kadet je Marko Babić. U toj kategoriji još su se natjecali Matija Dujić, Mario Babić, Mihael Tot, Ivana Babić, Luka Stublija, Sebastijan Leščinski,GEDSC DIGITAL CAMERA Luka Matešković i Martin Panižić. Svi oni nagrađeni su simbolično, nosačem za ribički štap kako bi i ubuduće imali volje natjecati se na prvenstvu društva.

Najmanje natjecateljki bilo je u kategoriji seniorki. Pobijedila je i ove godine Jelena Stublija s 4 ulovljene ribe, a slijede ju Ana Krajči i Gordana Babić s 2 ulovljene ribe. U toj kategoriji još se je natjecala Božica Capan.

GEDSC DIGITAL CAMERAU kategoriji seniora natjecalo se najviše članova ŠRD ‘Šaran’. Ove godine najuspješniji je bio Zlatko Pritula. Drugo mjesto osvojio je Tomislav Hudec, a 3. mjesto Luka Starčević. Predsjednik društva  Josip Hudec, najuspješnijima je uručio medalje i poklone, ribički štap od 3 do 5 metara, nosač za štap i komplet navezanih udica.

Među seniorima još su se natjecali Antun Gačeša, Tomislav Blažević, Jaroslav Štiks, Ivica Krajči, Pero Sotela, Ivan Zrinski, Josip Hudec, Alen Janski i Mile Skoko.

Nakon završenog natjecanja svi ulovi su izvagani na mjestu natjecanja, a ribe puštene natrag u vodotok. Predaja osvojenih medalja i zajedničko druženje održano je u prirodi, kod lovačke kuće u predjelu Čertak, gdje su dogovarane i druge aktivnosti Športsko-ribolovnog društva ‘Šaran’ iz Lipovljana, koje planiraju održati do kraja ove godine. Na dobroj suradnji s Općinom Lipovljani još jednom je zahvalio Josip Hudec, predsjednik ‘Šarana’, koji je naglasio da je i organiziranje ovogodišnjeg natjecanja članova društva pomogla Općina Lipovljani.

Damir SMETKO

GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content