• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Veselo i rasplesno, uz susret svih Kozarčevih škola, obilježen Dan škole u Lipovljanima

Dan Osnovne škole Josipa Kozarca iz Lipovljana, ove godine obilježen je u četvrtak, 11. travnja, susretom učenika, učitelja i ravnatelja svih 7 osnovnih škola iz Hrvatske, koje nosi ime Josipa Kozarca, hrvatskog šumara i književnika. Ove godine održan je 9. susret, čime je započeo novi krug susreta, jer su u prvom krugu sve škole jednom bile domaćin ostalima, a nakon prvog susreta održanog u Lipovljanima. 

         Prijedlog ravnateljice Mirjana Faltis, da ovogodišnji susret bude u znaku plesa, prihvatile su sve ostale škole, pa je školska svečanost održana kao plesna priča, u znaku izreke: ”Gledati nas kako plešemo, znači slušati kako govore naša srca”.  U jednogodišnjim zajedničkim susretima sudjeluju škole iz: Vinkovaca, Josipovca Punitovačkog, Semeljaca, Slatine, Slavonskog Šamca, Soljana i Lipovljana.

         Nakon otvorenja svečanosti, odmah se zaplesalo na skladbu ”Ja sam za ples”, a posebno je bilo zanimljivo vidjeti da su zaplesali učitelji, djelatnici i bivši odrasli učenici lipovljanske osnovne škole, na čelu s ravnateljicom škole, koji su tako posvjedočili da znaju kako i čemu uče svoje učenike, kad ih uvježbavaju na satovima plesa.

         Poslije iznenađujućeg plesa odraslih, koji su dobili veliki pljesak prisutnih gledatelja u školskoj sportskoj dvorani, sve prisutne pozdravila je Mirjana Faltis, ravnateljica OŠ Josipa Kozarca iz Lipovljana, a onda se krenulo s povijesnim razvojem plesova kroz stoljeća. Nastajanje prvih plesnih pokreta pokazali su učenici 3. razreda i učenici Područne škole Piljenice. Nakon njih, plesnu sliku plesova, prikazali su plesni parovi iz svih škola. Srednjovjekovni ples, Skarazula Marazula, prikazali su gosti, učenici iz Slatine, a pučke plesove izveli su učenici iz Područne škole Stara Subocka. Barokni ples izveli su također učenici lipovljanske škole 2. i 4. razred.

         Kaubojski ples, veselo i živo, kako i dolikuje plesu, izveli su učenici gostujuće škole iz Slavonskog Šamca, a ples Charleston učenice lipovljanske škole. Ples Madison otplesali su učenici škole iz Vinkovaca, a ples Twist učenici 1. razreda matične škole u Lipovljanima.

         Žestoki ples Rock and roll otplesali su učenici gostujuće škole iz Semeljaca, a Disco ples učenici Osnovne škole iz Soljana. Ples Hip-hop pokazali su učenici škole u Lipovljanima, a ples Freestyle učenici škole iz Josipovca Punitovačkog.

         Na kraju plesnog programa svoj artistički Cheer izvele su domaće Iskrice, a nakon njih svi izvođači izašli su na plesni podij i zajedno zaplesali na kraju programa. Cjelokupni program u ime Nikole Horvata, načelnik općine Lipovljani, pratila je Marijana Musij, direktorica Turističke zajednice općine Lipovljani. 

         Dan Osnovne škole Josipa Kozarca iz Lipovljana nastavljen je zajedničkim druženjem, te raznim igrama i učeničkim radionicama, za sve učenike iz svih škola koje nose ime po Josipu Kozarcu.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content