• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Obilježena 15. obljetnica umirovljeničkog zbora ”Perunike” iz Lipovljana

Nakon što je uspješno osnovana Udruga umirovljenika općine Lipovljani, u želji da se umirovljenici što više aktiviraju u radu udruge, da članovi udruge budu popratni dio ostalih aktivnosti udruge, ali da i kao aktivna udruga predstave svoje Lipovljane  izvan voljenog mjesta, Miroslav Horvat, prvi predsjednik Udruge umirovljenika OL inicirao je osnivanje pjevačkog zbora umirovljenika, nazvanog – zbor ”Perunike”.

Bilo je to, čini se nedavno, ali prošlo je od tada već 15 godina, od mjeseca lipnja 2009. godine, kad je zbor umirovljenika prvi puta javno zapjevao. Kao vrsni glazbenik i predsjednik Udruge, zbor umirovljenika, vodio je osobno Miroslav Horvat, do prerane smrti. No, zbor je nastavio djelovati. Uvijek je bilo bar od 10 do 20 članica i članova Udruge umirovljenika koji su smogli vremena i snage za nastup. Za mnogobrojne nastupe na raznim priredbama, susretima i aktivnostima umirovljenika. I sada ih je 20-tak u zboru, kojeg uspješno vodi Vlado Dorić.

Zato je Udruga umirovljenika općine Lipovljani, u subotu,13. travnja organizirala obilježavanje 15. obljetnice rada i djelovanja umirovljeničkog zbora ”Perunika”. Bilo je svečano i raspjevano, s bogatim glazbenim i kazališnim programom.

Osnivanja i 15 godina rada, na početku svečanosti, prisjetila se Marica Horvat, predsjednica Udruge umirovljenika općine Lipovljani, a o značaju rada i mnogih nastupa, potom je govorio Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. S dubokim poštovanjem, zahvalio se sve i jednom članu zbora ”Perunika”, želeći im i dalje vrlo uspješan rad i mnoge nastupe, na kojima će uspješno predstavljati sebe, ali i Lipovljane.

Nakon prigodnih riječi, prvi je u glazbenom programu obilježavanja 15. godišnjice rada, nastupio Mješoviti pjevački zbor ”Lira” iz Lipovljana, koji su zapjevali i na slovačkom i na hrvatskom jeziku. Slijedio je nastup Mješovitog pjevačkog zbora ”Spomenar” Udruge umirovljenika iz Siska.

Nakon nastupa gostiju, i slavljenici, članovi zbora ”Perunike”, zapjevali su svim prisutnim, članovima Udruge umirovljenika, uzvanicima i svim prisutnim gostima.

Svečani program nastavljen je odlično izvedenim čardašom, mladog glazbenika na harmonici, Manuela Zemana iz Lipovljana, koji je tim nastupom podsjetio prisutne na mnogobrojne nastupe svog djeda, Miroslava Horvat, baš na ovoj pozornici lipovljanskog Društvenog doma. Na svečanoj obljetnici zbora umirovljenika zapjevao je i mješoviti pjevački zbor Kulturno prosvjetnog društva Ukrajinaca ‘Karpati’ iz Lipovljana.

         Nastupe pjevačkih zborova nadopunila je odlična kazališna humoreska Udruge umirovljenika Kutina, odnosno kazališne družine ”Beskućnici” iz Kutine. Poslije njih, nastupila je i pjevačka skupina ”Lepeza”, Češke besede općine Lipovljani, te još jedna kazališna humoreska Udruge umirovljenika Gline. U njoj se progovara o najvažnijem umirovljeničkom pitanju, liječenju umirovljenika i mnogim zgodama i nezgodama u toj potrebi.

         Svom zboru za 15. obljetnicu, članice Udruge umirovljenika OL organizirale su plesnu skupinu, koja je njima u čast otplesala jedan ples iz zahvale. Na kraju programa, i skupina mladih glazbenika zasvirala je i zapjevala. Bilo je dirljivo, nakon čega je uslijedila podjela Zahvalnica, pa buketi cvijeća za sve članice zbora Perunike, a prije zakuske i druženja, zboru je poklonjena i torta za 15. godina uspješnog rada.

Svečano i raspjevano Udruga umirovljenika općine Lipovljani obilježila je obljetnicu svoga zbora, želeći im tako i dalje uspješan rad i nastupe u Lipovljanima, i van njih.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content