• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Izbori za članove Vijeća mjesnih odbora

PRIOPĆENJE

O RASPISANIM IZBORIMA ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA NA PODRUČJU OPĆINE LIPOVLJANI

Odlukom Općinskog vijeća Općine Lipovljani raspisani su izbori za članove vijeća mjesnih odbora na području Općine Lipovljani.

Odluka o raspisivanju izbora objavljena je na internetskim stranicama Općine Lipovljani, oglasnoj ploči Općine Lipovljani i u Službenom vjesniku Općine Lipovljani, broj: 69/23.

Izbori za članove Vijeća mjesnih odbora na području Općine Lipovljani održat će se u nedjelju, 12. studenog 2023. godine.

Općinsko izborno povjerenstvo Općine Lipovljani, obavještava i poziva birače da na vrijeme provjere jesu li upisani u registar birača te da provjere točnost podataka u registru birača.

Izbori se provode na biračkim mjestima na području svakog mjesnog odbora koji čini zasebnu izbornu jedinicu.

Na području Općine Lipovljani utvrđena su 4 biračka mjesta na kojima će se provoditi izbori za članove vijeća mjesnih odbora.

Općinsko izborno povjerenstvo donijet će i zasebno Rješenje o određivanju biračkih mjesta za provedbu izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Općine Lipovljani.

Pravo predlaganja kandidacijskih lista političkih stranaka na izborima imaju sve političke stranke registrirane u Republici Hrvatskoj na dan objave odluke o raspisivanju izbora u „Službenom vjesniku“ Općine Lipovljani, broj: 69/23. Kandidacijsku listu na izborima može samostalno predložiti jedna politička stranka te dvije ili više političkih stranaka.

Birači predlažu kandidacijske liste na temelju pravovaljano prikupljenih potpisa.

Za pravovaljanost prijedloga kandidacijske liste grupe birača na izborima potrebno je prikupiti najmanji broj potpisa koji je naveden u uputi Općinskog izbornog povjerenstva Općine Lipovljani i objavljen na mrežnim stranicama Općine Lipovljani, oglasnoj ploči Općine Lipovljani.

Potpisi birača u postupku kandidiranja na izborima prikupljaju se na obrascu koji je raspisalo Općinsko izborno povjerenstvo i koji je objavljen na mrežnoj stranici Općine Lipovljani.

Općinsko izborno povjerenstvo Općine Lipovljani donijelo je:

  • Obvezatne upute broj MS-I o redoslijedu izbornih radnji i tijeku rokova za izbor vijeća mjesnih odbora na području Općine Lipovljani
  • Obvezatne upute broj MS – II o obrascima za kandidiranje i provedbu izbora za vijeća mjesnih odbora
  • Obvezatne upute MS-III o odustanku od kandidature za izbor članova vijeća mjesnih odbora na području Općine Lipovljani
  • Obvezatne upute MS-IV o pravima i dužnostima promatrača i o načinu promatranja rada tijela za provedbu izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Općine Lipovljani
  • Obvezatne upute MS – V o načinu uređenja prostorija za glasovanje
  • Obvezatne upute broj MS – VI o načinu glasovanja nepismenih osoba, osoba s tjelesnom manom ta osoba koje se nalaze u bolnici, invalidnih, bolesnih te nepokretnih osoba
  • Obvezatne upute broj MS – VII o pečatima i potvrdama za potrebe izbora vijeća mjesnih odbora
  • Obvezatne upute MS – VIII o broju članova vijeća mjesnih odbora i potrebnom broju birača koji podržavaju nezavisne liste
  • Obvezatne upute broj MS – IX o zaštiti osobnih podataka

Na mrežnim stranicama Općine Lipovljani www.lipovljani.hr od 22. rujna 2023. godine od 00:00 sati mogu se preuzeti Obrasci za postupak kandidiranja, i to: (obvezatne upute MS-I, MS-II, MS-III, MS-IV, MS-V, MS-VI, MS-VII, MS-VIII, MS-IX)

  • očitovanje o prihvaćanju kandidature za člana/članicu vijeća mjesnih odbora
  • Prijedlog liste kandidata političke stranke/političkih stranaka za članove/članice vijeća mjesnog odbora
  • Prijedlog kandidacijske liste grupe birača za članove/članice vijeća mjesnog odbora s obrascem za potpis birača koji podržavaju listu grupe birača, a mogu se preuzeti i u sjedištu Općinskog izbornog povjerenstva Općine Lipovljani, na adresi: Trg hrvatskih branitelja 3, Lipovljani

Prijedlozi kandidacijskih lista na izborima moraju prispjeti Općinskom izbornom povjerenstvu najkasnije do 05. listopada do 24:00 sata.

Za potrebe obavljanja izbornih radnji Izborno povjerenstvo radit će na adresi Trg hrvatskih branitelja 3, Lipovljani, od 22. rujna 2023. godine.

Sve obavijesti vezane uz provođenje izbora mogu se dobiti na telefon 044/635-602.

Općinsko izborno povjerenstvo Općine Lipovljani

Telefon: 044/635-602

Mobitel: 091/633-1009

e-mail: danijela.matejas@lipovljani.hr

                                                                                                                   Predsjednica

                                                                                                               Danijela Matejaš

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content