• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Vesele maske na maskenbalu u Kraljevoj Velikoj

Maskirana skupina u crne pauke proglašena je za najbolju masku, u subotu, 15. veljače, na tradicionalnom maskenbalu u Kraljevoj Velikoj. Drugu nagradu osvojio je par maskiran u opatice, a trećom nagradom nagrađen je ‘Obezglavljeni šetač’, vrlo zanimljiva i intrigantna maska. Ukupan fond nagrada bio je dobar, 1.000 kuna, a raspodijeljen je na tri najbolje maske.

Maskenbal u Kraljevoj Velikoj, tijekom pokladnog vremena, tradicionalno organizira DVD Kraljeva Velika. Zabavu s maskama rado pohode i oni koji se ne maskiraju, pa druženje bude veselo i zabavno. Uz dobru glazbu, maskirani, ili oni koji to nisu, i zapjevaju, a zajedno plešu i maskirani i nemaskirani. Veselje i ples s maskiranima traju cijelu večer i zato mnogi vole doći na maskenbal u Kraljevu Veliku.

Uz nagrađene maske, i ove godine bilo je i dosta roditelja, koji su maskirali svoje najmlađe, i tako ih od malih nogu učili tradiciji odlaska u maškare, masiranju i zajedničkom druženju i zabavi. To je i najvažnije tijekom svakog maskenbala, pa tako i ovog u Kraljevoj Velikoj, na kojeg već dolaze maškare s lipovljanskog, ali i novljanskog i kutinskog područja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content