• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Tijelovska procesija održana u hladu stoljetnih kestena lipovljanskog parka

         Tradicionalnom tijelovskom procesijom, ove godine održanoj u parku u centru Lipovljana po vrućem vremenu, ali i zaklonjeni hladom stoljetnih kestena, stanovnici Lipovljana i okolnih mjesta čitave župe sv. Josipa, obilježili su državni blagdan Tijelova. Podnevnu svetu misu i tijelovsku procesiju, u četvrtak, 20. lipnja vodio je Tomislav Pavlović, župnik lipovljanske župe sv. Josipa.

         Nakon održanog misnog slavlja u župnoj crkvi, tijelovska procesija održan je u parku, a uobičajene sjenice priredile su članice udruge žena iz Lipovljana, Piljenica i Nove Subocke. Nošenje ”neba” iznad Presvetog i ove godine preuzeli su vatrogasci, a župni čitaći čitali su odlomke Evanđelja.

         Vjernici lipovljanske župe još jednom su, tako pokazali, štovanje Svevišnjem, vjerničkoj tradiciji i javno svjedočenje svoje vjere. Tijelovska procesija završila je u župnoj crkvi, molitvama, blagoslovom i štovanjem Presvetog. I zajedničkom okrijepom u župnom dvoru, nakon misnog slavlja i tijelovske procesije.

Damir SMETKO  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content