• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Srebrni jubilej – 25 godina svećeništva u Lipovljanima je proslavio Robert Mokri

Značajnu obljetnicu, svoj srebrni jubilej – 25 godina svećeništva, u župnoj crkvi sv. Josipa u Lipovljanima, pred oltarom ispod kojeg je i krenuo na put služenja Bogu, proslavio je Robert Mokri, svećenik Požeške biskupije, rodom iz Lipovljana. Zajedno s vjernicima iz Lipovljana, članovima svoje obitelji, Tomislavom Pavlovićem, župnikom lipovljanske župe i svećenicima susjednih župa, Robert Mokri, u ponedjeljak, 20. srpnja održao je podnevno misno slavlje i tako još svečanije proslavio blagdan sv. Ilije, koji se u ovoj župi slavi od davnina.

Nekadašnje glavno lipovljansko proštenje, blagdan sv. Ilije, ove godine proslavljeno je svečano i ponosno, i u zajedništvu sa svećenikom Robertom Mokri, koji je i prije četvrt stoljeća, svoju prvu, mladu misu održao pred lipovljanskom župnom crkvom, na otvorenom, uz više od tisuću vjernika okupljenih u stoljetnom parku u centru Lipovljana. Prije 25 godina za svećenika ga je zaredio kardinal Franjo Kuharić, a nakon ‘mlade mise’ obavljao je niz važnih i značajnih poslova, posebno nakon osnivanja Požeške biskupije 1997. godine.

U svom 25-to godišnjem svećeničkom djelovanju bio je župni kapelan u Križevcima, povjerenik za pastoral mladih, rektor crkve sv. Lovre u Požegi u dva navrata, predstojnik Katehetskog ureda u dva navrata, župnik u Suhopolju, privremeni upravitelj župe Cabuna, dekan Virovitičkog dekanata, ravnatelj kolegija Požeške biskupije i trenutno, župnik u župi Stražeman i ekonom Požeške biskupije.

Put proroka Ilije, njegovo kolebanje i na kraju ispravan odabir i svrstavanje uz Boga i na božju stranu, u svojoj propovijedi, slavljenik Robert Mokri usporedio je s putem svakog čovjeka osobno, koji se koleba na božjem putu. Zato je poželio da svaki vjernik istraje na Božjem putu, kao i svaki svećenik jer to je najispravniji put.

Na kraju je slavljenik zahvalio svima koji ga podržavaju na svećeničkom putu, koji mu pružaju podršku i koji se mole za njegovo djelovanje.

Vjernici iz Lipovljana i župljani, zahvalili su se ‘srebrnom’ Robertu Mokri i čestitali mu značajnu obljetnicu. Prisjetili su se kako punih 100 godina do njega nije bilo mladomisnika iz župe Lipovljani i za jubilej mu poklonili prigodne darove.  

Misno slavlje završilo je zajedničkom molitvom pred oltarom sv. Ilije i čestitanjem 25 godina svećeništva. Misnom slavlju prisutan je bio i Nikola Horvat, načelnik Općine Lipovljani, koji se pridružio najsrdačnijim čestitkama izrečenim Robertu Mokri za njegov srebrni jubilej na Božjem putu, kojeg je slavio pod izrekom ”Budi volja Tvoja …”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content