• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održana godišnja Skupština vatrogasaca Piljenica

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Piljenice, u subotu, 22. veljače održali su redovnu 88. godišnju Skupštinu u svom Vatrogasnom domu u Piljenicama. Na Skupštini je bilo prisutno 22 člana, od njih 33, s pravom glasa, i 15 članova djece i vatrogasne mladeži. Skupštinu je vodio Marko Popović, predsjednik društva.  

-U prošloj godini u DVD-u Piljenice bilježimo dva požara. Jedan je bio požar otvorenog prostora, a drugi požar kuće, koji je uz pomoć DVD-a Lipovljani uspješno ugašen, bez opasnosti za obližnje objekte – naglasio je u svom izvješću Zapovjedništva DVD-a Piljenice za 2019. godinu, zapovjednik društva Goran Pavlović. U njemu je istaknuo i kako se nastavlja uspješno obnavljanje vatrogasne opreme koja omogućava dobro i sigurno gašenje požara.

Ono što godinama uspješno krasi rad DVD-a Piljenice, gotovo punih 15 godina bez prekida, to je rad s djecom i suradnja s područnom školom u Piljenicama. Takav rad je nastavljen i tijekom prošle godine, a ekipe vatrogasne djece i mladeži nastupili su na više kup natjecanja, od Banove Jaruge do Popovače, te na županijskom natjecanju u Trebarjevu Desnom.

Ono čime se mogu ponositi je da su u spomen na učiteljicu Lidiju Popović i sami, prošlog ljeta, pokrenuli kup natjecanje dječjih vatrogasnih ekipa. Osim toga, bili su i nositelji organizacije ‘Ivanja u Piljenicama’ pa je dosta članova bilo angažirano u radu – u svom izvješću za prošlu godinu, naglasio je Marko Popović, predsjednik DVD-a Piljenice.

U 2019. godini, u društvu su raspolagali s ukupno 28,5 tisuća kuna, a ukupni prihodi su im bili 21,6 tisuća  kuna, od čega su redovna sredstva Vatrogasne zajednice općine Lipovljani primili u iznosu od 16,5 tisuća kuna.

Ukupni troškovi u prošloj godini bili su im 22,4 tisuće kuna, a najviše su potrošili na registraciju vatrogasnog vozila, liječničke preglede vatrogasaca, na troškove natjecanja i te potrošeno gorivo i servisiranje vatrogasne opreme.

Nakon podnijetih izvješća o radu u prošloj godini, bez rasprave su prihvaćeni javnim glasovanjem. Izglasan je i plan rada, te financijski plan za 2020. godinu, u iznosu od 36,5 tisuća kuna.

Miroslav Buneta i Davor Toš jedini su ovogodišnji dobitnici vatrogasnih spomenicu u DVD Piljenice, i to za 40 godina članstva u vatrogastvu. Vatrogasne spomenice uručio im je Danijel Ribarić, predsjednik VZO Lipovljani.  

Priznanja su dodijeljena i učenicima područne škole u Piljenicama, koji su se iskazali u pisanju i crtanju na temu vatrogastva. Za pismene radove nagrađeni su: Sara Buneta, Karla Golubić, Petar Mandin, Iva Toš, Ema Tremski, David Kralj, Ana Tremski, Josipa Kvaternik Batrenjak, Gabrijel Pavlović, Petra Kvaternik Batrenjak, Josipa Cumbo i Viktorija Bolkovac.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content