• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Mnogobrojne aktivnosti Udruge žena ‘Mlinarice’ u prošloj godini

Iako nisu imale veliki plan aktivnosti za 2019. godine, Udruga žena ‘Mlinarice’ iz Piljenica, opet je imala godinu punu različitih angažmana, a sudjelovanjem u snimanju dokumentarnog filma neke od članica udruge postale su besmrtne, jer njihov lik i vještine ostaju trajno zabilježene na filmu ‘Zaviri ispod’.

‘Mlinarice’ iz Piljenica, redovnu godišnju Skupštinu održale su u subotu, 22. veljače. Skupštinu je vodila Melita Lenička, a izvješće o radu podnijela je Olivera Letvenčuk. U njemu su pobrojane razne aktivnosti i radovi koje su tijekom godine, kao udruga, ili pojedinci radile. Ono čime se ponose je stalno uređivanje središta Piljenica, sadnja cvijeća i organiziranje manifestacija, te pripomoć drugim udrugama pri organizaciji događaja.

– Održavanjem godišnje Skupštine krenemo s aktivnostima i dalje redom sudjelujemo u raznim priredbama, ili uređujemo okoliš. Lani smo održali Skupštinu i čijalo, pa pomogle pri organizaciji književnog susreta ‘Rijeka, šuma, nebo’. Više dana sudjelovale smo u pripremi i tijeku samog snimanja dokumentarnog filma HRT-a, kad smo glumile na snimanju, ali i ugostile snimateljsku ekipu. Sudjelovale smo na Tijelovskoj procesiji, dvorile goste na ‘Lipovljanskim susretima’, sudjelovale na pikado turniru, zajednički održali Ivanje, u jesen nastavili na održavanju sadnica u mjestu, a i družile se s udrugama žena Stare i Nove subocke, Jamarica i ostalim udrugama – naglasila je u svom izvješću  radu, mnogobrojne aktivnosti Udruge žena, Olivera Letvenčuk, predsjednica udruge.

U prošloj godini raspolagale su sa skromnim financijama, ukupno 10.000 prihoda. S toliko novca nisu mogle puno napraviti, pa su to nadoknađivale svojim radom. Uz pomoć Nikole Horvata, načelnika općine Lipovljani pribavljeni su ormari za posuđe u mjesnom domu, čiju vrijednost procjenjuju na oko 8.000 kuna.

U planu rada za 2020. godinu planiraju se angažirati u organizaciji ‘Ivanja u Piljenicama’, održavanju cvjetnih gredica i na završetku knjige ‘Piljenički zbornik’, te održavanju radionica. Financijski plan opet im je skroman, a ukupni prihod očekuju u iznosu od 10.000 kuna.

Zahvalu za prošlogodišnji rad i čestitke na dugogodišnjem raznovrsnom radu, članicama udruge ‘Mlinarice’ uputila je, Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika općine Lipovljani. Ujedno je zahvalila i u ime načelnika Nikole Horvata, s kojima Općina Lipovljani ima dobru suradnju i u potpunosti podržava njihov rad.

Smanjivao se, proteklih godina, i broj članica, no prošle godine došlo je u udrugu nekoliko mlađih članica, a očekuju i nove članice, pa će i aktivnosti Udruge žena ‘Mlinarice’ iz Piljenica, nadaju se, biti još i veće.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content