• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Male maškare u Piljenicama

 Veselih i razigranih maškara svake godine sve je više u Piljenicama. U subotu, 15. veljače, na večer, u piljeničkom Društvenom domu održan je dječji maskenbal na kom je bilo više od 60 malih maškara, koji su se došli zabaviti, malo zaplesati i družiti se s drugim maškarama, uglavnom, u pratnji roditelja.

Druženje malih maškara u Piljenicama, već niz godina organizira Mjesni odbor Piljenica, koji sve maskirane nagrađuje malim poklonom za trud koji su uložili da bi se maskirali. Osim poklona, tu su i krafne i sokovi, te maskirani animatori koji dva sata zabavljaju i potiču sve maskirane na igru i ples. Zato je svake godine sve više malih maškara u Piljenicama, i sve više djece iz susjednih mjesta koje dolaze na ovaj dječji maskenbal.

Za brzi odlazak zime, koje baš i nije bilo, za loše ocjene u školi, kojih nema puno, za sve loše i naopako, ove su godine, na završetku malih maškara u Piljenicama – spalili fašnika. Širom otvorenih očiju male maškare gledale su kako gori fašnik od sijena, na obali Pakre, nakon čega su se uputile kući na odmor, nakon dvosatnog veselja i zajedničkog druženja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content