• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

‘Kreativni čitatelji’ novi je projekt Osnove škole iz Lipovljana, koji će se financirati iz programa Erasmus+ EU

U Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Lipovljanima, u četvrtak, 10. listopada predstavljen je novi projekt ove škole koji će se financirati iz Erasmus+ programa Europske unije. Kroz njegovu provedbu pokušat će se naći rješenja i načini poticaje kreativnog pristupa čitanju knjiga i obradi lektire tijekom obrazovanja učenika i njihovog učenja materinskog jezika.

Nositelj projekta razvijanja čitalačke pismenosti, pod imenom Kreativni čitatelji/Creative Readers, je Osnovna škola iz Lipovljana, a partneri su joj škole koje imaju slične ciljeve iz Češke, Latvije, Sjeverne Makedonije i Grčke. Ukupna vrijednost projekta, koja je odobrena za svih 5 škola, za provođenje ovog projekta je 112.070 eura, odnosno oko 840.000 kuna, a od toga Osnovnoj školi u Lipovljanima, kao nositelju projekta odobreno je 29.740 eura, odnosno nešto više od 220.000 kuna.

Provođenje projekta Kreativni čitatelji trajat će 2 godine, od početka rujna ove godine, do kraja kolovoza 2021. godine. Projekt je predstavila Mirjana Faltis, ravnateljica Osnovne škole Josipa Kozarca i pravna zastupnica ovog projekta, a koordinatorica projekta je učiteljica Kristina Kos. Na izradi projekta radile su učiteljice hrvatskog jezika Ksenija Jurić i Sanja Vitman Đurij, učitelj Ivan Tutić, te učiteljice razredne nastave Sanja Budimir, Marija Žilka Skoko i Sanja Pavić i knjižničarka Melanija Milović.

Razmjena iskustava dobre praksa, odnosno početak provođenja projekta, kreće od 14. do 18. listopada, u Osnovnoj školi u Lipovljanima, gdje dolaze po dvoje učitelja iz partnerskih škola. Ovog puta učitelji će biti sami, a u slijedećim razmjena iskustava sudjelovat će po dvoje učitelja i po 5 učenika iz svake škole. Nakon Hrvatske, projekt se nastavlja u Češkoj,  a završit će u Latviji.

Na predstavljanju vrijednog projekta iz Erasmus+ programa EU, bile su Zrinka Štajduhar i Vlasta Mesić, savjetnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Sisačko-moslavačke županije i Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika Općine Lipovljani.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content