• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

DVD Kraljeva Velika održalo 88. redovnu godišnju Skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kraljeva Velika duge je i bogate vatrogasne prošlosti. U svom članstvu broji 174 člana, od čega 80 s pravom glasa, a 38 ima članova vatrogasne djece i mladeži. U subotu, 15. veljače održali su, u Društvenom domu u Kraljevoj Velikoj 88. redovnu godišnju Skupštinu, na kojoj su zaokružili rad u prošloj godini.

Godišnju Skupštinu otvorio je Zvonko Andrilović, predsjednik DVD-a Kraljeva Velika, koji je u uvodom dijelu pozdravio goste i članove društva. Izvješće o radu DVD-a u protekloj godini podnio je Danijel Ribarić, tajnik društva, nakon čega je Jurica Stipčević, zapovjednik društva pročitao izvješće o radu operativnog dijela društva.

U protekloj godini, vatrogasci DVD-a Kraljeva Velika imali su jednu intervenciju na požaru, u proljeće prošle godine, a najviše su radili na osposobljavanju, uvježbavanju i natjecanju ekipa djece i vatrogasne mladeži, u čemu su imali odlične rezultate. Redovno su servisirali navalno vatrogasno vozilo, a pribavili su i dio vatrogasne opreme.

Od planiranih aktivnosti jednino nisu ostvarili izlazak na natjecanje ‘Vatrogasni izazov’, ali nastavljaju rad s ekipama djece i vatrogasne mladeži, te na pribavljanju osobne opreme za vatrogasce koji izlaze na intervencije.

U protekloj godini, prema izvješću blagajnika društva, u blagajni su imali ukupni prihod nešto veći od 10 tisuća kuna, a rashod veći od 6 tisuća kuna. Na žiro računu ostvarili su ukupni prihod od 15.857 kuna, uglavnom od redovnih prihoda Vatrogasne zajednice općine Lipovljani, a ukupni trošak rada i održavanja vatrogasnog vozila i oprema bio je 12.516 kuna. Tako su u prošloj godini raspolagali s ukupno 26,5 tisuća kuna. Za ovu godinu planiraju nešto veće prihode, ukupno u 2020. godini očekuju 28.000 kuna.

Nakon prihvaćanja izvješća o radu u prošloj godini i planova radu u ovoj godini, dodijeljene su vatrogasne spomenice za članstvo u vatrogastvu.

Spomenice za 10 godina ostvarili su Doroteja Kokolek i Filip Kokolek, a za 20 godina Martin Biber i Luka Knežević.

Najviše spomenica dobili su članovi za 40 godina u vatrogastvu, i to Pavao Mošunjac, Antun Lazić, Vlado Vražić, Antun Fumić, Tone Mošunjac, Milenko Mihinac, Robert Mladić, Željko Sijarto i Ivica Mihinac. 

Punih 50 godina članstva u društvu ostvarili su Stjepan Radinović i Mato Rebrović, a za 70 godina spomenicu je dobio Mijo Žalac.

Vatrogasne spomenice članovima DVD-a Kraljeva Velika uručio je Zlatko Pješ, zapovjednik Vatrogasne zajednice općine Lipovljani. On je čestitao svima na primljenim priznanjima i naglasio kako je zadovoljan radom društva u prošloj godini. Također pohvalio je postignute rezultate u radu i natjecanju s mladima vatrogascima.

Na kraju Skupštine, rad Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kraljeva Velika, pohvalio je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji je ove godine osobno prisustvovao Skupštini. Zahvalio je svim vatrogascima za uloženi dobrovoljni rad i nesebičnu pomoć prilikom intervencija. Posebno je čestitao na ostvarenim rezultatima ekipama vatrogasnog podmlatka DVD-a Kraljeva Velika u prošloj godini. Tom prilikom istaknuo je, i osobnomu se zahvalio, Vladu Mošunjca, koji vrijedno i uporno radi s najmlađim vatrogascima Kraljeve Velike.

Vatrogastvo je važno za općine Lipovljani i za Kraljevu Veliku. Osim požara, sve češći su i problemi s poplavama, koje su u nekoliko navrata proteklih godina uspješno spriječene u Kraljevoj Velikoj. ‘Hrvatske vode’ rade na projektiranju zaštitnog nasipa, uz rub šume prema Trebežu, koji će, ubuduće, kad bude izgrađen, štititi Kraljevu Veliku od mogućih poplava, pa će i vatrogasci imati manju potrebu za intervencijama.

Također, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, vjeruje kako će društvo ostvariti planirana financijska sredstva za ovu godinu, jer Općina Lipovljani planira uložiti značajnih 480.000 kuna u vatrogastvo općine Lipovljani tijekom 2020. godine.

Zahvalom za dobru suradnju, Općini Lipovljani i Vatrogasnoj zajednici općine Lipovljani, koju je uputio Danijel Ribarić, voditelj Skupštine, završena je redovna godišnja Skupština DVD-a Kraljeva Velika.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content