• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Završeno je asfaltiranje županijske ceste od Piljenica do Ilove

Djelatnici Strabaga završili su u utorak, 14. srpnja, kompletno asfaltiranje dijela županijske ceste Lipovljani – Kutina, u dužini od 2,2 kilometra, od Piljenica do Ilove, odnosno od mosta na Pakri u Piljenicma do mosta na Ilovoj. Započeli su i nasipavanje bankina uz novopoloženi asfalt, pa će za dan, dva završiti kompletna obnova ovog dijela ceste, čija je vrijednost obnove nešto veća od milijun i 100 tisuća kuna, a zajednički ju financiraju Županijska uprava za ceste SMŽ i Općina Lipovljani.

Čim je završilo asfaltiranje, započelo se prometovati obnovljenim cestom, koja je vrlo prometna, a do sada je bila jako oštećena. U Piljenicama kažu da nisu iznenađeni velikim prometom koji se odvija tom županijskom cestom, posebno sada, nakon novog asfaltiranja. No, boje se da je već započelo utrkivanje i neprimjereno brza, pa i bijesna vožnja po novopostavljenom asfaltu, a jedan dio ceste ide i kroz naselje, pa su ugroženi stanovnici i česti biciklisti koji se svakodnevno rekreiraju na toj cesti.

Također, primijećeno je da se sada voze veliki tereti, kamionima i poljoprivrednim strojevima, znatno veći nego li je to nosivost ceste, pa očekuju da će se brzina i nosivost ceste ograničiti, a nakon toga to i kontrolirati, inače će za kratko vrijeme novi asfalt opet biti uništen.

Za par dana, djelatnici Strabaga, nastavljaju dalje asfaltiranje cesta u Piljenicama. Novi asfalt dobit će i dio općinske ceste od Piljenica prema Banovoj Jaruzi, čija trasa ide preko željezničke pruge Zagreb-Novska, i koju često koriste sami stanovnici Piljenica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content