• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ZAVRŠENA OBNOVA I IZGRADNJA STAZE NA LIPOVLJANSKOM GROBLJU

Ovogodišnji blagdan Svih svetih groblje u Lipovljanima dočekati će uređenije s izgrađenom i obnovljenom pješačkom stazom na starom dijelu groblja.05-DSC02276 Uređenje staze zatražio je Mjesni odbor Lipovljana, na čelu s predsjednikom Tomom Ljubojevićem, koji aktivno radi od srpnja ove godine, a cjelokupna investicija vrijedna je oko 42 tisuća kuna.

Sredinom rujna radovi na uređenju gotovo 150 metara pješake staze, široke do metar i pol, popločane i omeđene ivičnjacima, započelo je uklanjanjem dotrajale i popucale dosadašnje betonske staze. Potom je produbljena trasa staze, nasipan drenažni šljunak i ugrađeni ivičnjaci. Na kraju su popločene staze opločnim kamenom, dovedeni su vodovi za osvjetljenje i vodu, a izvršeni su i ostali radovi uređenja oko staze.

Radove su izvodili djelatnici ‘Lipkom servisa’, koji imaju koncesiju na održavanje groblja, ali su im u tome znatno pomogli i zaposlenici na tzv. ‘javnim radovima’ jer zbog premalog prostora, komunalni djelatnici, nisu mogli u uređenju staze koristiti strojeve.

Iako se predviđalo da će radovi završiti do sredine listopada, zbog kišnih dana, zadnji poslovi na uređenju staza na starom dijelu lipovljanskog groblja, završili su u ponedjeljak, 26. listopada. Nakon toga Tomo Ljubojević, predsjednik MO Lipovljani, praćen Nikolom Horvatom, komunalnim redarom i Miroslavom Pavičićem, direktorom ‘Lipkom servisa’ obišli su obnovljene staze. Izraženo je zadovoljstvo uređenim stazama, a razgovaralo se i o nastavku uređenje slijedeće godine. No, čini se, da će iduće godine prioritet kod uređenja groblja biti mrtvačnica i prostor ispred nje.

Za ovogodišnje Sisvete mnogi posjetitelji posljednjih počivališta svojih najbližih lakše će i jednostavnije doći do grobova, okititi ga cvijećem i zapaliti svijeću. Članovi mjesnog odbora Lipovljani vjeruju da će se to svidjeti njihovim sumještanima, pa planiraju nastavak uređenja groblja i u idućoj godini.

Damir SMETKO

01-DSC0226402-DSC0226503-DSC0227004-DSC0227106-DSC02279

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content