• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Započela priprema ‘Dana Josipa Kozarca u Lipovljanima 2020.’

‘Dani Josipa Kozarca u Lipovljanima’, posvećeni ovom značajnom hrvatskom šumaru i književniku, koji je jednu petinu svog života proveo u Lipovljanima i u slavonskoj, hrastovoj šumi lipovljanske Šumarije, održat će se, u četvrtak, 19. ožujka u Narodnoj knjižnici i čitaonici u Lipovljanima.

Zaključak je to Odbora za pripremu obilježavanja ‘Dana Josipa Kozarca’, čiji su se članovi sastali u četvrtak, 6. veljače na radnom sastanku, a domaćin je bio Milan Oršanić, u ime Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u objektu na Opekama. Sastanak o utvrđivanju tema i predavača, s organizacijom programa i njegove satnice, vodio je Josip Krajči, predsjednik Organizacijskog odbora Dana Josipa Kozarca u Lipovljanima, a prisustvovao mu je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

Bit će to 8. po redu Dani posvećeni Josipu Kozarcu, a ove godine naglasak tog stručnog skupa bit će na šumarstvu, vezano uz: ‘Nove izazove gospodarenja šumom na području Lonjskog polja.’ Ovogodišnji nositelji stručnih tema iz područja šumarstva su predstavnici Hrvatskih šuma, a očekuje se, u okviru prigodnih obraćanja, doprinos i predstavnika stalnih suradnika: HAZU Vinkovci, Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, PP Lonjsko Polje i Filozofskog fakulteta Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku.

Također, očekuje se da će Šumarski fakultet ove godine predložiti za novčana priznanja tri studentska rada iz područja šumarstva, koja će biti dodijeljena tijekom održavanja skupa.

Stručni skup o šumaru i hrvatskom književniku održat će se u okviru obilježavanja ovogodišnjeg Dana općine Lipovljani, uz blagdana sv. Josipa, zaštitnika župe i općine Lipovljani. Nakon stručnog skupa, Općina Lipovljani održat će svečanu sjednicu uz Dan općine, uz prigodan program.

Ovogodišnji ‘Dani Josipa Kozarca u Lipovljanima’ održat će se u znaku nekoliko obljetnica. Prije svega kao obilježavanje 135 godina od dolaska Josipa Kozarca na službu upravitelja Šumarije u Lipovljanima, te obilježavanje 255 godina organiziranog gospodarenja šumama u Hrvatskoj. Uz to, u Lipovljanima se navršava 250 godina organiziranog školstva.

U Odbor za pripremu obilježavanja VIII. Dan Josipa Kozarca u Lipovljanima 2020. imenovani su: Josip Krajči, za predsjednika Odbora, Tomislav Lukšić, za zamjenika predsjednika Odbora, te Melita Lenička, za tajnicu Odbora. Za članove su imenovani: Damir Miškulin, Dinko Hace, prof. Milan Oršanić, prof. Ljiljan Kolenić, dr. Anica Bilić, Mirjana Faltis i Ivor Stanivuković. Većina od njih odazvala se radnom sastanku za pripremu programa ovogodišnjeg ‘Dana Josipa Kozarca’, održanom na Opekama.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content