• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

VRLO USPJEŠNA JE BILA LANJSKA, 130. GODINA DJELOVANJA DVD LIPOVLJANI

         Redovnu godišnju Skupštinu, 131. u nizu od osnivanja, u subotu, 16. veljače održali su članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lipovljani, uz prisustvo mnogobrojnih gostiju. Na Skupštini društva – nositelja vatrogastva na području općine Lipovljani, bili su prisutni Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika općine.

         Izvođenjem svečanih pjesama u čast domovine i vatrogastva, u izvedbi Mješovitog pjevačkog zbora ‘Lira’, započela je ovogodišnja vatrogasna Skupština, a otvorio ju je Stjepan Markanović, predsjednik DVD-a Lipovljani. Pozdravio je uzvanike i goste, te predstavnike više od 20 vatrogasnih društava. Potom je predložio dnevni red i kao predsjedavajući nastavio voditi sjednicu Skupštine.

         Vrlo detaljno izvješće o radu DVD-a Lipovljani u 2018. godini, u kojoj je obilježena i 130. godišnjica djelovanja društva, podnio je Zlatko Pješ, zapovjednik DVD-a Lipovljani, a pročitala ga je Klara Čosić, članica društva. Bogata aktivnost društva prije svega se odnosi na pružene usluge profesionalnog obavljanja vatrogasne djelatnosti, koju zaposlenici DVD-a Lipovljani obavljaju za INA-u, te kroz rad zaposlenika na javnim radovima i rad servisa vatrogasnih aparata, koji se odvija u Vatrogasnom domu u Lipovljanima.

         O organizacijskom radu DVD-a Lipovljani, kroz odluke Upravnog odbora, usmeno je govorio Stjepan Markanović, a financijsko izvješće za 2018. godinu pročitao je Dino Sudra, tajnik DVD Lipovljani, u ime knjigovodstvenog servisa.

         Ukupni prihod DVD-a Lipovljani u 2018. godini bio je 2.330.498 kuna, a ukupni rashod 2.323.214 kuna. Najviše prihoda, u iznosu od 1.700.000 kuna, ostvareno je uslugom vatrogasne djelatnosti. Od servisa i prodaje vatrogasnih aparata ostvarili su prihod u iznosu od 181.000 kuna, a za javne radove ostvarili su potporu u iznosu od 91.000 kuna. Donacija Općine Lipovljani preko Vatrogasne zajednice općine Lipovljani iznosi 64.000 kuna. Najveći trošak, u iznosu od 1.220.000 kuna su bruto plaće zaposlenih, a 131.000 kuna izdvojena je i za naknade djelatnicima za prijevoz i rad na terenu. U zaštitnu odjeću i opremu uložene su 63.000 kuna, a 40.000 kuna za nabavu osnovnih sredstava.

         Skupština je, bez rasprave, prihvatila izvješća o radu i financijskom poslovanju u 2018. godini, te plan rada i financijskog poslovanja za 2019.godinu.

         Za uspješan rad, vatrogascima, profesionalnim i dobrovoljnim članovima DVD-a Lipovljani, u 2018. godini čestitao je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Istaknuo je vrijednost vatrogastva i sigurnost koju imaju stanovnici općine Lipovljani s uspješnim radom DVD-a. Zahvalio je i za uključivanje članova DVD-a Lipovljani u druga događanja u Lipovljanima, ‘Lipovljanske susrete’ i organizaciju Vatrogasnog izazova, te zapošljavanje sumještana kroz javne radove. 

         Zahvalu na pozivu i uspješnu međudruštvenu suradnju izrazili su i gosti iz Slovenije, iz PGD-a Bizovik, s kojima traje višedesetljetna suradnja.

         Nakon održane redovne godišnje Skupštine DVD-a Lipovljani, za prisutne članove i goste organizirana je večera i zajedničko druženje uz tamburaše grupe ‘Ambar’.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content